П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Серпня 2020

ХОТІЛИ, АЛЕ НЕ ЗМОГЛИ

Позачергова сесія райради, яка мала відбутися вчора, 27 серпня, так і не відбулася через те, що більшість депутатів не з’явилися на засідання. У порядку денному лише одне питання, що стосувалося освіти району, проте обранці, певно, вирішили, що не так уже й воно на часі.

На попередній сесії райради її голова Віктор КРИВАК вніс пропозицію розглянути питання щодо створення при районній раді некомерційної комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників». Підставою для включення до порядку денного цього питання став лист голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолія БЕРНАШЕВСЬКОГО, в якому йдеться про необхідність створення такої установи та її важливість для якісного функціонування галузі освіти району.
– Зумовлена така необхідність тим, що вже з 1 вересня методичні кабінети при відділах освіти припиняють діяльність, – йдеться на сайті РДА. – Тож педагогічні працівники району залишаються без відповідної методичної та консультативної підтримки. Замість них можуть бути створені Центри професійного розвитку педагогічних працівників, мета яких – сприяти розвитку педагогів, забезпечувати їхню психологічну підтримку та консультувати їх із широкого кола питань, пов’язаних з освітнім процесом. Відповідне Положення, яке регулює діяльність таких центрів, Уряд затвердив 29 липня ц.р.
Анатолій Вячеславович детально роз’яснив, що фінансуватиметься нова структура з Держбюджету, район її не утримуватиме, а повинен лише створити і якомога швидше, адже перше вересня не за горами. Проте депутати відхилили пропозицію та вирішили відкласти розгляд цього питання. Надумали зібратися за тиждень, але що сталося – вже бачимо. Цікаво, що чимало з тих обранців, хто не прийшов, напевно, балотуватимуться знову в депутати. Але як народу оцінювати результати їхньої роботи, якщо вони її не виконують…