П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Вересня 2020

ЧИМ МЕНШЕ ДЕПУТАТІВ, ТИМ ЯКІСНІША РОБОТА

Злагоджено, динамічно, професійно. Так минула позачергова сесія районної ради 3 вересня. Хоча обранців зібралося дуже мало – всього 19, і це та критична кількість, з якою сесія вважається повноважною, але це не завадило одноголосно ухвалювати життєво необхідні для району питання.

Нарешті райрада створила комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», яка діятиме замість ліквідованої структури методичного кабінету. Також із балансу Орининської лікарні передали транспортний засіб на баланс ЦРЛ.
Решта питань стосувалися саме медицини і коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Із районного бюджету 90 тис. грн додали на програму відновлення системи постачання кисню у відділеннях лікарні. Об’єднані територіальні громади та сільські ради делегували 473 тис. грн на придбання реактивів і середовищ для проведення ІФА-тестування медпрацівникам, а також на медикаменти, вироби медпризначення та засоби індивідуального захисту. Для ПМСД 10 тис. грн дали на забезпечення онкохворих наркотичними препаратами. Не залишили осторонь у районі і військових, виділивши 70 тис. грн для тестування призовників із наших сіл на коронавірусну інфекцію.