Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2020

НА АНАЛІЗИ – АЖ ЧЕРЕЗ ТИЖДЕНЬ

На справжні тортури 13 жовтня перетворився похід на здачу аналізів для не одного десятка кам’янчан.

Усі, хто того ранку прийшов під лабораторію, що на Руських фільварках, змушені були простояти в довжелезній черзі понад годину. Можливо, стояли б і довше, якби терпець у хворих і виснажених людей не обірвався, і вони не почали штурмувати реєстратуру. Там їм сказали розходитися по домівках, бо через поломку аналізатора кров на аналізи ніхто не братиме.

– Це ж треба було людей понад годину мусолити у черзі, аби повідомити цю звістку, – обурюючись, розповідає кам’янчанка Валентина. – І це в той час, коли в країні лютує пандемія, пенсіонери в групі ризику, а в нас вони змушені були стояти під кабінетом, кашляючи і чхаючи. Якщо в когось немає ковіду, то не факт, що після стояння у цій черзі вони його не підхоплять. Лаборантка того дня взагалі не з’явилася, а в реєстратурі сказали зателефонувати через декілька днів, і вони повідомлять, чи поремонтували обладнання. Знайомі сказали, що не могли здати аналізи і у центральній лабораторії, що на території міської лікарні. У тому, що обладнання вийшло з ладу, медики не винні, бо ж навантаження нині чимале, хворих багато і з кожним днем стає все більше. Але ж хіба важко було повідомити про це людей?!

По коментар ми звернулися до головного лікаря міської лікарні Олександра ЧЕРНЕЦЯ:

– Два гематологічні аналізатори крові одночасно зламалися. Тому наразі планові загальні аналізи на кров із формулою не проводимо, бо не маємо на чому. Обладнання відправили на ремонт, фахівці пообіцяли владнати проблему якомога швидше. Сподіваємося, що вже через тиждень лаборанти знову відновлять це дослідження. Усі сімейні лікарі й терапевти попереджені про такий форс-мажор.
Щодо закупівлі біохімічного аналізатора, на який недавно виділили кошти на сесії міськради, то його зможемо придбати наприкінці листопада – на початку грудня, – пояснив Олександр Вікторович.