Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2020

СВЯТО ВІДЗНАЧАЛИ ПО-РІЗНОМУ

Дякували захисникам, просили миру, вшановували пам’ять загиблих. Так у місті та районі відзначали День захисника України, Покрови, День козацтва та створення УПА.

13 жовтня, в переддень свята, перед міською радою з ініціативи Духовної ради відбувся міжконфесійний молебень за мир на сході та українську армію. З огляду на карантинні обмеження, були присутні лише священнослужителі римо-католицької та євангельської церков, представники міської влади, військовослужбовці та ветерани АТО. Священнослужителі здійснили молитви за єдність нашого народу, родин і дітей, які втратили на війні батьків, помолилися і за майбутні місцеві вибори.
Радник міського голови з питань АТО/ООС Іван Мирний подякував присутнім, що не забувають усіх, хто на лінії вогню ціною власного життя захищає мирне небо над нашими головами, адже вони справді потребують духовної та молитовної підтримки. На завершення пролунав духовний гімн України «Боже великий, єдиний».
Напередодні Дня захисника України в місті вшанували пам’ять про кам’янчан, які загинули за Батьківщину. Міська влада та всі охочі приєдналися до покладання квітів біля пам’ятних знаків і панахиди на Алеї слави.
Урочистості провела і районна влада в РЦКМ «Розмай».
У переддень свята в селі Гринчук від­булося відкриття меморіального знаку справжньому патріоту свого краю, учаснику АТО Едуарду Слободяну. Герой був молодшим сержантом 80-ї аеро­-мо­біль­ної бригади, народився 25 трав­-ня 1986 року в селі Гринчук. Був молодим, сміливим, любив життя, та найбільше любив Украї­ну, за яку і загинув 5 вересня 2014 року в с.Цвітні Піски Луганської області. Похований у Ка­м’янці-Подільському на Алеї слави.