Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2020

ВИРОБЛЯЛИ СТРАТЕГІЮ РОЗВИТКУ

Напрацювання спільної стратегії розвитку об’єднаного Кам’янець-Подільського району, побудова та налагодження дієвої співпраці між громадами, що ввійшли до його складу, обмін досвідом, власним баченням ситуації та досягненнями – так можна охарактеризувати цілі, які були поставлені перед учасниками наради, що відбулася 25 листопада на базі Кам’янець-Подільської РДА.

Участь у зустрічі взяли голова Ка­м’янець-Подільської РДА Анатолій БЕР­НАШЕВСЬКИЙ, його заступники Ніна ФАБІЯНСЬКА і Аракел МЕЖЛУ­М’ЯН, керівники структурних підрозділів. На зібрання були запрошені очільники Дунаєвецької, Чемеровець­кої та Новоушицької РДА і голови всіх 15 громад, що, відповідно до нового адміністративно-територіального устрою, ввійшли до складу Кам’янець-Подільського району.
– Ми зібралися тут, щоб поділитися досвідом, знайти раціональне зерно та виробити спільну стратегію, аби зберегти все те, що було напрацьоване впродовж багатьох років, – сказав Анатолій Бернашевський. – Нині багато питань лягають на плечі ОТГ – освіта, культура, ме­дицина, соціальне обслуговування, наповнення місцевих бюджетів, утримання комунального майна. Тому найправильнішим рішенням у цій ситуації буде виробити такий план дій, щоб громади не залишалися наодинці з цими питаннями.
Про формування місцевого бюджету як основного фактора, на якому базується вирішення всіх решти проблемних питань, у своїй доповіді говорив начальник управління фінансів Кам’янець-Подільської РДА Олександр ФЕДИК, на необхідності спів­праці та взаємодопомоги наголошували керівники й інших відділів РДА.
Усі виступи зводилися до головного: які б зміни не відбувалися навколо, всі вони повинні бути спрямовані на будівництво та розвиток, а не на руйнацію.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.