Субота, 20 Квітня 2024 р.
15 Січня 2021

ПРАЦЮЄ ВЖЕ НЕ БУЛЬДОЗЕР, А КОМІСІЯ

Ось такий жалюгідний вигляд сьогодні має приміщення колись славнозвісної водолікарні.

На щастя, саму установу місто не втратило – водолікарня змінила прописку і вмостилася в приміщенні поліклініки, що на Руських фільварках. Там для медпрацівників і пацієнтів облаштували пристойні умови. Доля ж місця старої будівлі неоднозначне, охоплена чутками і здогадками. Подейкують, що на місці колишньої водолікарні може вирости солідна багатоповерхівка. На підтвердження в соцмережах оприлюднено лист 2018 р. до міського голови за підписом головного лікаря міської лікарні Олександра ЧЕРНЕЦЯ, в якому він просить владу надати дозвіл на розроб­лення проєкту землеустрою щодо виді­лення земельної ділянки на вул.Пушкінській, 31, де розміщені приміщення водолікарні та адмінкорпус, для будівництва приміщень сучасного медичного спрямування для міської лікарні в сукупності із багатоповерховим житловим будинком. У лікарні є працівники, які не мають житла.
І в разі позитивного вирішення питання, адміністрація лікарні може частково покращити умови їх проживання.
Аби покласти крапки над «і», міський голова Михайло ПОСІТКО своїм розпорядженням 11 січня створив комісію з пере­вірки законності проведення будівельних робіт на території міської лікарні, до складу якої ввійшли представники громадсь­кості, влади, депутати і медики.
Як пояснив у коментарі «Подолянину» член комісії, депутат міськради Мирослав СМОТРОВ, комісія приступила до роботи, з’ясовано, що документи на початок будівельних робіт у забудовника є.
Однак уже під вечір 13 січня ситуація кардинально змінилася, і Михайло Посітко видав доручення вжити невідкладних заходів щодо недопущення руйнування майна комунальної власності – приміщення водолікарні – до з’ясування причин руйнації.