Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
26 Лютого 2021

ХОЧУТЬ ВІДПОВІДАТИ СУЧАСНИМ ВИМОГАМ

Новини, що надходять із району, переконують, що в громадах керують господарниці, які і лад наведуть, і вміло розподілять ресурси. Йтиметься про дві територіальні громади – Дунаєвецьку та Жванецьку, якими керують жінки – Веліна ЗАЯЦЬ та Тетяна КРИВОРУЧКО.

ПРОВЕЛИ ЗЕМЕЛЬНІ ТОРГИ, І НЕ ТІЛЬКИ

У низці сіл Дунаєвецької ТГ відбулися засідання вуличних комітетів. На цих зустрічах старости обговорювали із жителями села питання про подальший благоустрій на­селених пунктів, боротьбу з Covid-19 та дотримання правил карантину, нові соцпроєкти, ініційовані міською радою, планування роботи в селі. Конструктивні діалоги з мешканцями дозволили почути питання, які їх турбують, та пропозиції щодо розвитку населених пунктів.
А 24 лютого у залі засідань Дунаєвецької міськради було проведено чергові земельні торги щодо продажу прав оренди на земельні ділянки комунальної власності сільгосппризначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. За результатами проведення аукціону укладено 5 договорів оренди на ділянки загальною площею 70,5 га за межами населених пунктів. Річна орендна плата за користування ділянками в сумі складає понад 347 тис. грн. Переможцями аукціону визнано ТОВ «Ситний двір», ТОВ «БПП «Генетик» та Бакуліч Ю.В.

ГРОМАДА МАЄ БУТИ ПРИВАБЛИВОЮ!

18 лютого відбулася чер­гова сесія Жванецької сільської ради. Було розглянуто питання порядку денного, які депутати попередньо опрацювали на засіданні постійних комісій. Крім звітів за 2020 рік сільського голови, на­чальника фінвідділу про виконання бюджету за 2020 р., директора КП «Ластовецьке», ще було прийнято в комунальну власність Жванець­кої сільради майно та майнові комплекси закладів освіти і культури Слобідсько-Рихтівської та Завальської сільрад, прийняття програм розвитку на 2021 рік тощо.
Також у громаді активно взялися за благоустрій сіл, що приєдналися. Тут переконані, що всі заклади і установи мають відповідати сучасним вимогам та потребам мешканців. Тому робітники з благоустрою КП «Ластовецьке» розпочали косметичний ремонт в адмінприміщенні с.Слобідка-Рихтівська.
А також котрий день поспіль КП «Ластовецьке» продовжує роботу із розчищення сіл від чагарників та гілля. Робітники добре попрацювали, зокрема в с.Завалля, де було розчищено узбіччя біля дороги та територію біля автобусної зупинки.

За матеріалами пресслужб ТГ.