П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
16 Липня 2021

ГОЛОВНЕ – ДОМОВИТИСЯ!

Співпраця між громадами, а також між державами стали головними темами новин району.

14 липня в Городенківській громаді, що на Франківщині, відбувся форум громад Дністровського каньйону «Dniester canyon», учасники якого – 33 громади з Хмельниччини, Франківщини, Чернівеччини, Тернопільщини. Наш район представили Ново­ушицька і Староушицька селищні, а також Жванецька, Слобідсько-Кульчієвецька, Китайгородська сільські тергромади. Результат роботи – підписання договору міжмуніципального співробітництва у сфері туризму, який дає можливість громадам залучати кошти Держбюджету, міжнародну технічну допомогу, участь у проєктах транскордонного співробітництва та проєктах ЄС.
6 липня Протокол намірів про співпрацю з метою встановлення двосторонніх відносин у галузі освіти, охорони здоров’я, культури й національної спадщини, спорту і туризму, економічного співробітництва та співпраці на рівні місцевих органів влади між Кам’янець-Подільським районом та Глогувським повітом підписали голова Кам’янець-Подільської райради Михайло СІМАШКЕВИЧ і староста Глогувського повіту Ярослав ДУДКОВЯК.
Цього дня керівники району разом із делегацією з Польщі відвідали Староушицький ЦНАП, відділення стаціонарного догляду за літніми людьми, яке розташоване на території Староушицької селищної ради. Не змогли обминути і перлину Бакоти – родинне виробництво Прудивусів – крафтову мануфактуру, яка виготовляє трав’яні чаї з 1977 р.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.