Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Липня 2021

ЧАС ВАКЦИНУВАТИСЯ!

На Кам’янеччині хворих на ковід побільшало. Як повідомила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Алла ГРИЦАЙ, з 1 і до 27 липня у місті зареєстровано 35 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію та 15 – в районі. Але якщо у перші дні липня фіксувалося по 1-2, максимум, четверо нових хворих, то вже у п’ятницю, 23 липня, маємо 13, а в понеділок – 10. Тобто, пішла тенденція до збільшення захворюваності.

Фахівці наголошують, що наразі єдиним методом профілактики від ковіду залишається вакцинація. Тим паче, що з 21 липня стартував п’ятий етап вакцинації. Відтепер отримати захист від коронавірусу може кожен охочий віком 18+ у Центрі вакцинації, який почав працювати щоденно.
Також епідеміологи закликають громадян в умовах підвищених ризиків скупчення громадян під час спекотної погоди у приміщеннях громадського харчування, торговельно-розважальних центрах, інших закладах розважальної діяльності, закладах торговельного і побутового обслуговування обов’язково дотримуватися маскового режиму, особистої гігієни та соціальної дистанції.