П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Липня 2021

«ПОЛІЦІЯ ДІАЛОГУ»: ПЕРЕГОВОРИЛИ З КОЛЕГАМИ, УХВАЛИЛИ БРЕНДБУК

Поліцейські підрозділи превентивної комунікації з усіх регіонів держави, більш відомі серед населення як «поліція діалогу», 26 липня провели у Кам’янці-Подільському семінар-нараду.

Ці підрозділи з’явилися у вигляді експериментального проєкту і сформувалися тільки із «доб­ровольців» – працівників поліції, які на додаток до основ­них функціональних обов’язків після проходження спецнавчання почали виконувати функцію перемовників для забезпечення правопорядку під час проведення масових заходів зі значним ступенем ризику.
За деякий час проєкт підтвердив свою ефек­тив­ність, а також отримав позитивну оцінку як громадськості, так і європейських партнерів. Учасники різноманітних акцій протесту і масових заходів, у разі виникнення конфліктів чи непорозумінь, шукали допомоги та йшли на контакт саме із працівниками «поліції діалогу». Врешті відповідні підрозділи ввели у штатну структуру поліції.
На семінарі учасники не ли­-ше обмінювалися досвідом і підбивали підсумки, а й мали можливість отримати нові знання у сфері кризових комунікацій від колег із Канадської поліцейської місії в Україні.
Родзинкою заходу стала презентація офіційного брендбука «поліції діалогу». Відтепер працівників підрозділів превентивної комунікації у натовпі можна буде впізнати не лише за спеціальними жилетами, а й за власним логотипом і службовим одягом.

Пресслужба Нацполіції області.