П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Липня 2021

ВАКЦИНУЙТЕСЯ, ПОКИ СПОКІЙНО!

Місто нарешті отримало 3000 доз вакцини «Moderna», тому шанси безкоштовно прищепитися зросли в рази.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК, «Moderna» – РНК-вакцина, розроблена американською компанією «Moderna» і схвалена ВООЗ. Отримати щеплення нею можна у Центрі вакцинації (вул.Гагаріна, 54, колишній Будинок офіцерів) щодня, із 9.00 до 13.30, окрім суботи. Ревакцинація здійснюється через 28 днів.
У суботу, із 9.00 до 13.30, у центрі прищеплюватимуть іншою вакциною – «CoronaVac», другу дозу якої треба отримати через два тижні.
На вакцинацію запрошують усіх охочих, при собі мати лише паспорт. Ті, хто не має підписаної декларації із сімейним лікарем, повинні принес­ти іще й ідентифікаційний код. Також у достатній кількості є вакцини «AstraZeneca» і «Pfizer» на другу дозу.

– Наразі спостерігаємо повільне зростання кількос­ті хворих на ковід. Якщо 19 липня мали тільки двох, то 23-го – уже 25. МОЗ озвучив, що штам «Дельта» підтвердили в 17 українців, офіційно зареєстрована і перша смерть від нього. Тому ситуація нагадує події березня 2020 року. І щоби не допустити спалаху, варто активно прищеплюватися, тим паче, що вакцина доступна і безкоштовна, – додав Юрій Васильович.

МОЗ нагадує, що вакциновані громадяни можуть уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби і вберегти своє життя. Як свідчить статистика США, за станом на 16 липня, понад 97% госпіталізованих людей із COVID-19 щеплення не отримували.