П'ятница, 29 Березня 2024 р.
12 Листопада 2021

«НЕЗВІДАНЕ ПОДІЛЛЯ»

Розповісти українцям про красоти Поділля, про те, як власноруч організувати мандрівку та насолодитися ландшафтами нашого регіону, а також надати туристичним агенціям змогу пропонувати мандрівникам свої послуги – все це змогли об’єднати на одній платформі творці проєкту «Terra Podolica».

Ідея належить кам’янчанину Ігорю КАСІЯНИКУ та львів’янину Євгену ТКАЧУ. Спершу планува­лося розповісти про ініціативу любителям туризму наживо в Кам’янці-Подільському та Львові, проте, у зв’язку з карантинними обмеженнями, презентація відбулася 10 листопада в онлайн-­форматі.
У серпні активісти заручилися підтримкою Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму і наразі вже створили сайт terrapodolica.com, де відвідувачі можуть знайти туристичний шлях на різний стиль і смак, а також інтерактивну мапу з відмітками цікавих об’єктів регіону.
– Коли ми готували маршрут, ставили собі запитання, які виникнуть у туристів. Наприклад, коли люди відвідують Кам’янець, одразу йдуть до фортеці. Згодом залишається ще половина дня, і постає запитання: «Що є ще?». Тому ми й хотіли відповісти на нього. Тепер пропонуємо палеотур біля села Кривче. В околицях Кам’янця-Подільського пропонуємо палеотур та акватур, який розкриває особливості каньйону. Розповідаємо про прогулянку руслом річки Тернави та ще багато іншого, – каже автор туристичних марш­рутів «Terra Podolica», кандидат географічних наук Ігор КАСІЯНИК. – Однак усі ці напрямки важко розвивати в межах одного проєкту, але якщо об’єднаються туристичні клуби – все вийде.
Інтернет-ресурс ще буде доповнюватися, тому поки співпраця з надавачами послуг лише планується, а ось інша складова «Terra Podolica» вже готова допомагати тим, хто вирішив відвідати наш край. А саме – спеціалізований путівник.
– Ми вже поширюємо його в готелях, ресторанах і різних туристичних пунктах, щоб люди могли користуватися. Оскільки головною ідеєю є створення на Поділлі туристичного маршруту на кшталт легендарної «Лікійської стежки» в Туреччині, – зазначає керівник проєкту Євген ТКАЧ. – Друкований варіант продаватися не буде, але на сайті є віконце, де можна залишити свій емейл та отримати електронний варіант для перегляду.
Організатори зазначають, що в путівнику подорожувальники знайдуть корисну інформацію як про туристичні маршрути, так і про природні ландшафти. Тож він стане в пригоді любителям туризму різного роду, а весь проєкт повинен допомогти нашій місцевості стати не менш цікавим і популярним брендом, ніж Карпати.

Олександр ЩЕРБАТИХ.