Субота, 20 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2021

КУПИЛИ ДОЇЛЬНИЙ АПАРАТ – ОТРИМАЙТЕ КОМПЕНСАЦІЮ

До 13 грудня ще можна подати документи на часткову компенсацію за придбану цьогоріч сільгосптехніку та обладнання.

Найбільше відшкодовують за доїльні апарати, щоправда, у власника має бути не менше як дві корови. Зате є можливість отримати 70% компенсації від вартості покупки.
А от фізичні особи-підприєм­ці, сімейні фермерські господарства, які обробляють сільськогосподарські угіддя площею до 20 га, можуть компенсувати до 50% вартості доїлок, холодильних установок і ана­лізаторів молока, обладнання для переробки молока, фасування продукції, електропастухів, гноєтранспортерів, тракторів (до 90 к.с.), причіпної та навісної сільськогосподарської техніки.
Цікаво, що до 50% вартості придбаного можуть повернути і сільськогосподарські обслуговувальні кооперативи.
Кошти на це все виділено облрадою в рамках Програми розвитку агропромислового комплексу Хмельницької області на 2017-2021 роки. Зокрема, на 2021-й передбачили 5 млн грн.
Як повідомив начальник відділу агропромислового виробництва управління розвитку аг­ропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької ОДА Андрій ЛАКУСТА, цьогоріч доїльне обладнання вже компенсоване 115 фізичним особам, а ще приблизно 80 пакетів документів прийнято. Також підтримкою області 2021 року вже скористалися 4 фермерські господарства.
За час дії програми близько 3 тисяч сімей скористалися цією обласною програмою.
Для участі в програмі подається стандартний пакет документів: заявка встановленого зразка, ветпаспорти на худобу, техпаспорт на доїльне обладнання, рахунок у банку, розписка, що людина несе відповідальність за достовірність поданих документів, а також документи, що підтверджують її особу.

Документи подаються до 13 грудня в управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин за адресою: м.Хмельницький, вул.Свободи, 70, каб.315 (3 поверх). По детальнішу інфор­мацію звертатися за номером: (0382) 65-00-01.

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.