П'ятница, 29 Березня 2024 р.
26 Листопада 2021

НА БАКОТУ – ПО СМІТТЯ

28 листопада волонтери аполітичного екоруху «Прибери в горах» укотре поїдуть вигрібати сміття з берегів Дністра. Рівень води в річці дуже знизився, тому є можливість забрати наслідки людського невігластва з раніше малодоступних місць.

Очільниця екоруху Інна МАЗУР щоразу виставляє результати прибирань у соцмережах. Її світлини вражають: змушують плакати через свинот, які все це накидали, і дякувати небайдужим, які знаходять час, сили і можливості прибирати за істотами без мізків. Гасло волонтерів: «Це не наше сміття! Це наша Земля!». Тому, зціпивши зуби, озброївшись рукавицями і мішками, методично вичищають метр за метром прекрасної, але такої загадженої Батьківщини.
У минулі вихідні відбулися вже 81-82 екоакції з прибирання. Черга дійшла до Гораївки.

– За два дні ми зібрали близько 100 мішків сміття! 250 метрів берега – 100 мішків! – розповідає Інна Мазур. – У корчах верби, що росте попри берег у воді, в радіусі 3-х кроків назбирується мішок сміття! А нині вода впала, і є можливість повигрібати звідти все. В радіусі 15-ти метрів – 4 мішки пластику і 1 мішок скла! Вас ще не вражають масштаби засміченості нашої природи? Тоді Вам до нас! В неділю буде четвертий виїзд на Бакоту.

У позаминулий вікенд і ювілейну 80 екоакцію береги Бакотської затоки прибирали 19 активістів. Із Кам’янця-Подільського 17 волонтерів, а також до них приєдналися дівчина з Білорусі та хлопець із Хмельницького. Всі вони на невеличкій ділянці довжиною 1,5 км по березі Бакотської затоки зібрали тонну сміття. Приємно, що надалі воно не залишається горами лежати на берегах, а вивозить його Староушицька тергромада.
Допомогти активістам фінансово на транс­фер і мішки можна, переказавши кошти на такий рахунок: 5167 9855 6221 1698.

Охочі долучитися до акції, телефонуйте: 067-526-4844!