Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Травня 2022

ДРУЗІ ПРО НАС НЕ ЗАБУВАЮТЬ

Допомога від закордонних друзів продовжує надходити на Кам’янеччину.
Голова Кам’янець-Подільської райради Михайло СІМАШКЕВИЧ 16 травня повідомив, що польське мотоциклетне братерство «Желізний» і громада Бялогард спільно з волонтером Мариною Морозовою доставили ще один автомобіль швидкої допомоги для громади Кам’янець-Подільського району.

Як завжди, не стоїть осторонь і польське місто-партнер Дзвола, яке не вперше нам допомагає. Раніше вони вже передавали гуманітарну допомогу, а також автомобілі швидкої допомоги й пожежний. Цього разу поляки передали пів тонни гуманітарного вантажу з необхідним. Зокрема, це продукти харчування, спальні мішки, засоби першої необхідності.
– Також румунські волонтери Мальтійської служби допомоги в Румунії разом із нашим давнім приятелем Міхаєм Анюком привезли гуманітарний вантаж для наших військових і цивільних. Вміст вантажу: продукти довготривалого зберігання та пледи. Також міжнародні волонтери проявили бажання познайомитися з дівчатами із «Кухарської сотні Поділля», які займаються виготовленням натуральних супових, борщових, вітамінних наборів для захисників.
У знак подяки за їхню щоденну працю гості подарували холодильник, – каже Михайло Євс­тафійович. – Румунія допомагає та підтримує нас із першого дня повномасштабного вторг­нення росії в Україну. Майже щотижня румунські волонтери спільно з міжнародними організація­ми допомагають Кам’янеччині.
Крім того, в рамках міжнародної спів­праці районна рада передала пожежну машину від міста Ємільно та Міжнародної
організації «Пожежники проти лейкемії» в чемеровецьку громаду. А пожежний автомобіль із міста Дзвола передали в Старо­ушицьку громаду.
Також не стоять осторонь від потреб військових і українські спортсмени-ралісти Олександр Козлов, Юрій Хоміцький та інші хлопці, хто долучився до купівлі, доставки, підготовки ще одного автомобіля на передову для кам’янецьких захисників.
– А завдяки колективу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, Андрію Ванату, Олегу Підлипному, Михайлу Прокопову, Миколі Кононову, Валерію Успенському, компанії «Агронова», автомобіль «Opel Frontera» вирушає до кам’янчан, які в гарячих точках боронять наші землі від рашистської навали, – поділився свіжою новиною Михайло Євстафійович. – Загалом на фронт відправлено 5 автомобілів.