П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

ПОСІЯЛИ. ГОТУЄМОСЯ ДО ЖНИВ

Незважаючи на воєнний стан, нестачу ресурсів і складні погодно-кліматичні умови, агроформування всіх форм власності Хмельниччини практично завершили сівбу ярих культур. Про це повідомляють в уп­равлінні розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин ОДА.

Сівбу ярини проведено на площі понад 880 тисяч гектарів, або 99,5% від наміченого. Повністю завершено сівбу: соняшнику – 164 тис. га (102% від запланованого); сої – 112 тис. га (102%), кукурудзи на зерно – 260 тис. га (100% від наміченого).
Також господарства населення завершили садіння картоплі, яка займає 66 тис. гектарів, що на 5 тис. га більше від торішніх показників. Крім того, на площі близько 12 тис. га (+ 2 тис. га до минулого року) завершено сівбу та садіння розсади овочевих культур.
Сільгосппідприємства продовжують висівати гречку, яка вже займає 4,5 тис. га із намічених 12 тис., але, відповідно до технологічних вимог, сівба гречки проводиться в другій-третій декадах травня та на початку червня. З урахуванням озимих культур, які займають близько 330 тис. га, загальна посівна площа врожаю поточного року становить 1207 тис. га, що на 2 тис. га більше від торішніх показників.
На сьогодні агроформування області готуються до проведення жнивного комплексу робіт, зокрема роблять ремонт зерно­збиральної техніки та заготівлю пально- мастильних матеріалів.

За матеріалами Хмельницької ОВА.