Субота, 20 Квітня 2024 р.
24 Червня 2022

ЖВАНЕЦЬКА ГРОМАДА ВЖЕ ПЕРЕЙМЕНУВАЛА ВУЛИЦІ

Швидко і одноголосно Жванецька тергромада розпрощалася з вулицями, від яких тхнуло російщиною. Нові милозвучні назви вже затвердили депутати.

Замість 8 Березня – Березнева (с.Руда), Ватутіна – Джерельна (с.Жванець), Дружби народів – Дружня (с.Вітківці), Кузнєцова – Польова (с.Жванець), Мічуріна – Сонячна (с.Слобідка-Рихтівська), Романовського – Річкова (с.Цвік­лівці Перші), пров.Гагаріна – Весняний (с.Гаврилівці), пров.Нечипуренка – Сонячний, пров.Першо­травневий – Травневий, пров.Уриць­кого – Шевченка (с.Цвіклівці Перші).
Стару вулицю Гагаріна пере­йменували в багатьох селах громади, і тепер вона має такі назви: Сонячна (с.Гаврилівці), Привітна (с.Гринчук), Затишна (с.Кудринці), Миру (с.Бабшин), Незалежності (с.Слобідка-Рихтівська), Сонячна (с.Сокіл), Зелена (с.Цвіклівці Перші), Миру (с.Жванець).

Немає тепер і вул.Кудашкіна, натомість є Садова (с.Гаврилівці) та Івана Франка (с.Жванець). Також зникла вул.Першотравнева і з’явилася Травнева (с.Слобідка-­Рихтівська), Квітуча (с.Завалля). Попрощалися і з вул.Пушкіна, тепер є Дружби (с.Гринчук) і Зелена (с.Ластівці). На сайті Жванецької сільської ради з’явилося пояснення зміни назви вулиць:

«Нині, коли триває російська агресія проти України, коли росіяни здійс­нюють геноцид українського народу, кожному з нас варто подумати, чи доречно вшановувати в назвах вулиць росію, яка розпочала цю війну, людей і події, пов’язані з нею? У нас своя культура, своя історична пам’ять, тому російської тут не повинно бути!».

За інформацією Жванецької сільської ради.