Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
29 Липня 2022

ЗАГИНУЛИ ДВОЄ ТОВАРИШІВ, ДВОЄ ЗЕМЛЯКІВ

Одразу двох односельчан втратили жителі села Струга. Вадим ГУЦОЛ і Роман НОВІКОВ разом пішли на війну і не пошкодували життя за рідну землю.

– 27 липня всією громадою попрощалися з нашим Вадимом, якому було лише 32, – із сумом розповідає про земляків староста села Струга Станіслава МЕГЕЛЬ. – Вадим Володими­рович хоч народився в сусідньому селі Щербівцях, звідки родом його мати, але проживав на бать­ківщині батька – в Струзі. Закінчив школу, навчався в технікумі в Новій Ушиці, де здобув фах механіка. Проходив стро­кову службу в ЗСУ. Працював на різних роботах, деякий час їздив на заробітки, але в останні роки був відомим у наших краях автомеханіком.
Призвали його 1 березня, і він без вагань пішов на війну. Служив механіком-водієм механі­зованого батальйону, старшим солдатом. До останнього подиху був вірним військовій присязі. Рота, в якій служив Вадим, мала тижневий перепочинок в одній із військових частин. Потім хлопці знову повернулися на передову. За попередньою інформацією, після виконання завдань «на нулі» вони поверталися до місця дислокації, але потрапили під мінометний обстріл. Рідним розповіли, що Вадим закрив власним тілом трьох побратимів. Загинув Герой 20 липня в населеному пункті Івано-Дар’ївка Донецької області. У нього залишилася 85-річна бабуся, донька, батьки, на жаль, померли.
Вадим мав багато друзів, любив техніку, був простим і компанійським.

 А коли в рідне село прибуде понівечене тіло молод­шого солдата Романа Нові­кова, громада й досі не знає. Відомо, що загинув захисник 24 липня на Донеччині, в тій же Івано-Дар’ївці, потрапивши під мінометний обстріл. Захиснику назавжди залишиться 39 років.

– Ще одна сумна звістка торкнулася громади нашого села та всіх, хто знав Романа – мужнього чоловіка, воїна, захисника, – продовжує Станіслава Анатоліївна. – Захищаючи рідну землю від рашистських окупантів, загинув наш земляк. Його також мобілізували 1 березня. Служив у роті з обслуговування гранатометного відділення механізованого батальйону.
Роман навчався в місцевій школі. Отримав права тракториста. Також відбув строкову службу. Після повернення з ар­-мії працював у рідному колгоспі трактористом. Коли колгосп роз­пався, їздив на заробітки. У Романа залишилася мати, два брати, дружина і 3-річний син.