П'ятница, 29 Березня 2024 р.
7 Серпня 2022

ЖИВ І ЗАГИНУВ ЯК ГЕРОЙ

ЖИВ І ЗАГИНУВ ЯК ГЕРОЙ

Ще в 2014 році кам’янчанин Олександр ПОПОВ з позивним «Дракон» визначив для себе місію – зупинити ворога і одним із перших добровольцем пішов на війну. До останнього подиху він боронив рідну землю від рашистської наволочі. На жаль, вчора «Дракона» не стало – доброго, світлого і мужнього Героя. Йому назавжди залишиться 41.
Сотні друзів і побратимів Олександра і досі не можуть повірити в його загибель. У 2018 році «Подолянин» мав честь познайомитися із Героєм особисто. Статтю ««ДРАКОН» ІЗ КАМ’ЯНЦЯ: «МІСІЯ ЗУПИНИТИ ВОРОГА» можна почитати за посиланням https://podolyanin.com.ua/suspilstvo/16578/.

«Не можу в це повірити. Щоразу, як гине Воїн, ніби світ перевертається. Свідомість відмовляється сприймати, що так може бути. З перших днів Він захищав Україну. Був важко поранений, але вибрався майже з того світу. І знову пішов в саме пекло. Захищати нас усіх…
Разом боролись за те, щоб наш червоно-чорний прапор майорів на майдані. Багато чого проходили разом.
Прожив, як Герой, своє життя. Як Герой загинув», – такий допис на своїй сторінці у фейсбуку оприлюднив міський голова Михайло Посітко.

Теплі спомини про Героя залишила і його однокласниця, волонтерка Оксана Дідич:

«Не можу стримати сліз. Страшна новина розбила моє серце. На війні загинув друг, однокласник і дуже хороша людина – Олександр Попов. Сказати, що боляче – нічого не сказати. Сашко, ти назавжди залишишся в наших серцях. Ти – Герой, людина честі і гідності, воїн без страху. Ти був справжнім патріотом, вірив у щасливе майбутнє нашої країни і вперто, навіть після поранень, ішов її далі захищати. Спи, наш Герою, наш янголе. Тепер твоє завдання – просити на небі в Бога Перемоги для нашої Батьківщини і страшного покарання для ворога, який забрав твоє життя і життя мільйонів людей, які просто хотіли спокійно жити в своїй країні».

ПРИЙДІТЬ І ВШАНУЙТЕ ГЕРОЯ

На жаль, це не єдина наша втрата. У Соледарі, на Донеччині, у бою з ворогом загинув кам’янчанин старший сержант Георгій АНТОХОВ-ХЛІБОРОБ. Захиснику було лише 26.
Як повідомляє міська рада, 8 серпня, орієнтовно з 9.30 до 10.00, тіло Георгія будуть везти до його дому проспектом Грушевського, вулицями Князів Коріатовичів і Троїцькою. Прощання відбудеться в Будинку офіцерів, з 12.00 до 13.00.