Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Липня 2016

ЦЕ ПОТРЕБУЄ НЕГАЙНОГО ВИРІШЕННЯ!

Під час прийому громадян до мене звернулися волонтерські організації щодо відсутності державної підтримки сім’ям військовослужбовців, які пропали безвісти на території проведення антитерористичної операції.

Трапляються випадки, коли рідні українських бійців не лише нічого не знають про їхню долю, але й не отримують жодної державної допомоги. Проблема досить гостра і болюча…

У нашому окрузі такий випадок трапився із солдатом 95 окремої аеромобільної бригади Віталієм РЕМІШЕВСЬКИМ. 20 січня минулого року з ним було втраче-но зв’язок. Наразі доброволець, який пройшов війни в Іраці та Лівані, фактично є безвісти зниклим. Його рідним не надається жодної державної допомоги, сім’ї не присвоєно будь-якого статусу, як і самому військовому. До всього ж Герой України – голова великої родини, адже є батьком трьох дітей. Крім того, постійні нерви відбиваються на здоров’ї членів сім’ї.

Гадаю, що цей випадок є непоодиноким, тому порушена проблема може стосуватися багатьох сімей нашої держави. Вважаю, що її необхідно вирішувати на державному рівні.

Направив звернення на ім’я Прем’єр-міністра України Володимира ГРОЙСМАНА з проханням детально вивчити ситуацію щодо неотримання сім’ями військовослужбовців, які зникли безвісти в зоні АТО, державної допомоги, а також організувати вирішення цієї проблеми. Також прошу врегулювати питання присвоєння відповідного статусу та призначити державну підтримки таким родинам.

Крім того, окремий пункт стосується необхідності вжити заходів щодо присвоєння сім’ї Віталія Ремішевського відповідного статусу та призначення передбаченої законодавством України державної підтримки.  

Маю велику надію, що Уряд відреагує на моє звернення. Адже така помилка позбавляє людей заслуженої підтримки і ганьбить державу. Гадаю, що в представників Кабінету Міністрів є розуміння, що бійці АТО – це Герої України, тому заслуговують на відповідне ставлення до себе та сімей. Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться виправити цю прикру і жахливу помилку.

Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, народний депутат України.