П'ятница, 29 Березня 2024 р.
10 Липня 2020

ГУБИТЬ ЛЮДЕЙ ГОРІЛКА

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськ­ради провело аналіз стану травматизму невиробничого характеру серед мешканців міста за 6 місяців 2020 року.

За даними травмопункту міської лікарні, з початку року в місті зареєстровано 3110 нещасних випадків, у яких постраждали 3112 осіб, у тому числі 17 осіб зі смертельним наслідком.
Аналіз загибелі населення внаслідок не­щасних випадків свідчить про те, що найбільша кількість людей (59%) померла через отруєн­ня алкоголем (10 осіб) та 23% – в результаті самогубств (4 особи).
Щодо травматизму, то найбільша кількість людей травмувалися внаслідок падінь, а це 2305 осіб, із них 644 особи – діти віком до 14 років, що становить 28% від загальної кількості травмувань від падіння.
У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, показник травмування знизився майже в 1,6 разу.
У результаті травм 223 особам (6% від загальної кількості травмованих) було зроблено попередні хірургічні операції, а 652 особам (19%) накладено гіпс.
Серед причин, які стали результатом травмування, мають місце бійки та дорожньо-транспортні пригоди. Травм у результаті бійок зазнали 163 особи (5% від загальної кількості травмованих) та за наслідками ДТП – 37 осіб (1%). Порівняно з аналогічним періодом минулого року, цей показник також знизився (за аналогічний період 2019 р. зафіксовано 239 травм у результаті бійок і 40 – у результаті ДТП).
За наслідками отриманих травм було госпіталізовано 238 осіб, що на 55 осіб менше, ніж на цей період минулого року.
Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що більшості їх можна було б запобігти. Особливу стурбованість викликає недбале ставлення громадян до власного здоров’я, а в деяких випадках – і до власного життя.
Бережіть і цінуйте своє життя та життя рідних людей!

Юрій КРИЛОВ, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.