П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Грудня 2020

ВОГОНЬ РОЗГУЛЯВСЯ, АЛЕ ПОЖЕЖНИМ ЗДАВСЯ

Учора пізно ввечері рятувальники ліквідували два загорання. Зокрема, масштабну пожежу житлового будинку, не допустивши перекидання вогню на сусідні готель та приватні будинки. А також врятували Будинок молитви.

Як повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Хмельницькій області, третього грудня, о 23.44, до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в Кам’янці-Подільському у провулку Базарному (Підзамче) горить житловий будинок.
На місце події помчали чергові караули вогнеборців міста. По прибуттю розвідка встановила, що горить покрівля будинку на площі 250 кв.м, та вогонь може перекинутися на поруч розташований готель (20 м) та інші приватні домоволодіння (15 м). Бійці ДСНС невідкладно викликали підмогу та приступили до гасіння. Додатково на місце виклику прибули місцеві пожежні команди з сіл Гуменці та Ходорівці, а також резервні караули ДСНС.
Гасіння ускладнювалося пізнім повідомленням про пожежу, сильними поривами вітру, а також великим пожежним навантаження.
Спершу надзвичайники вжили заходів, аби не допустити перекидання полум’я на готельні приміщення та людські угіддя. Завдяки вчасному нарощенню сил та засобів, оперативним діям вогонь вдалося швидко ліквідувати, врятувавши поруч розташовані будівлі.
Загалом до ліквідації пожежі від ДСНС було залучено 4 одиниці техніки та 12 рятувальників, а також дві автоцистерни та трьох бійців місцевих пожежних команд.
Наразі причина загоряння з’ясовується. Травмованих та загиблих на місці події не було.
За повідомленням пресслужби міськради, у цей же час сталося займання в Будинку молитви на вулиці Драгоманова. За тривогою були викликані всі пожежні частини міста, які оперативно спрацювали. Завдяки їм вдалося уникнути страшних наслідків надзвичайної ситуації.

За інформацією Служби порятунку 101.