П'ятница, 29 Березня 2024 р.

КРИМІНАЛ

22.02.2021 – 26.02.2021

ДЕНЬ СМЕРТІ ОБРАВ САМ

Що спонукало покінчити із жит­тям кам’янчанина, 1993 р.н., – з’ясовують правоохоронці. Тривожний дзвінок про тіло чоловіка під мостом «Стрімка лань» надійшов до поліції о 7.30 24 лю­того від рибалки. Того ж дня було встановлено особу чоловіка, а тіло відправлено на експертизу, яка має встановити причину і час смерті.
Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.115 ККУ.

ВЧАСНА ПІДМОГА

Ранкове патрулювання 22 лю­того розпочалося для кам’янець­ких патрульних незвично: проїжджаючи Нігинським шосе, вони помітили автомобіль, який рухався з перевищенням швидкості. Зупинивши авто, патрульні поцікавилися, чому водій так поспішає. Чоловік пояснив, що в його доньки підозра на апендицит, і вона потребує негайної допомоги лікарів. Сам він дороги до лікарні не знав, а стан дитини щохвилини погіршувався.
Не зволікаючи, патрульні пе­ресадили дівчинку з батьками у службовий автомобіль та за декілька хвилин домчали до міської лікарні, де дитині медики негайно надали допомогу. Стан дівчинки покращився, а щасливий батько зателефонував на «102», аби подякувати за допомогу.
А пізно ввечері 19 лютого пат­рульні відшукали 35-річного жителя с.Калачківці, який рибалив на р.Дністер, а коли стемніло, заблукав і не зміг потрапити додому. У відчаї зателефонував на лінію «102», і вже за лічені хвилини поліцейські за допомогою місцевих жителів відшукали рибалку та витягнули з крижаної пастки.

ГРІ КІНЕЦЬ?

У Кам’янці-Подільському 20 лю­того поліцейські припинили діяльність підпільного грального закладу, вилучивши 28 одиниць комп’ютерної техніки, яку направили на експертизу. За цим фактом слідчі слідчого відділення Кам’янець-Подільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) ККУ. Слідчі дії тривають.

БІЛЬШЕ Б ТАКИХ СМІЛИВЦІВ

Почесну відзнаку «Срібний щит» отримав водій маршрутного таксі Роман ТОРЛУПА, який допоміг затримати грабіжника. Нагороду сміливцю вручив начальник Кам’янець-Подільсь­кого районного управління поліції Василь ШКІНДЮК від імені начальника обласної Нацполіції Руслана Герасимчука.
Нагадаємо, що 16 січня в салоні маршрутного автобуса зловмисник витягнув із жіночої сум­ки гаманець. Водій побачив у дзеркало, як злодій ховає викрадене і просувається до виходу, зреагував миттєво і затримав злочинця.

НЕ ВІДКУПИВСЯ

За спробу надати посадовцю Кам’янець-Подільського районного управління поліції хабаря 49-річному чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.
Як повідомляє департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України, 49-річному чоловікові, який вдруге сів за кермо під градусом, загрожувала адмінвідповідальність. За 20 тисяч гривень «відкупних» він спробував домовитись із посадовцем поліції, але за корупційну пропозицію постане перед судом. Оперативники УДВБ НПУ, слідчі ГУНП у Хмельницькій області під процесуальним керівницт­вом обласної прокуратури затримали чоловіка під час передачі поліцейському частини обіцяної суми – 7000 грн. Гроші вилучено. Наразі фігурантові готується вручення підозри за ч.3 ст.369 ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.