П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Квітня 2021

ПРАВОПОРЯДОК

ЗАСУДИЛИ ЗА ЗБУТ ІНФОРМАЦІЇ ТА ДАЧУ ХАБАРЯ

Суд виніс вирок чоловікові, який намагався підкупити поліцейського. Подію зафіксували в лютому, коли кам’янчанин на­магався уникнути адмінвідповідальності за керування авто в стані алкогольного сп’яніння і вирішив підкупити заступника начальника відділення №1 Ка­м’янець-Подільського районного управління поліції, запропонувавши йому 7 тис. грн. Поліцейський повідомив про це своє керівництво, і 24 лютого після передачі неправомірної вигоди горе-водія затримали. Кам’янець-Подільський міськрайонний суд визнав чоловіка вин­-ним, присудив йому покарання у вигляді 17 тис. грн штрафу і по­збавлення права протягом року керувати транспортними засобами. 7000 грн, якими засуджений намагався підкупити правоохоронця, конфісковано у власність держави.
Ще один вирок, правда, вже колишньому поліцейському, виніс міськрайсуд 21 квітня. Колишнього співробітника сектора реагування патрульної поліції визнали винним у збуті конфіденційної інформації. Маючи доступ до автоматизованої інформаційної системи МВСУ, він за гроші надавав інформацію щодо держреєстрації авто, їхніх власників і накладених на транс­портні засоби обтяження. Незаконним ремеслом промишляв у січні-лютому. Поліцейським вдалося задокументувати три такі факти, під час яких чоловік заробив 3000 грн. Звинувачення відбулося одразу за декількома статтями ККУ. Крім того, обвинувачений уклав угоду з представниками прокуратури, за якою було узгоджено його покарання. Суд узяв до уваги обставини, які пом’якшують покарання, – статус учасника бойових дій, щире каяття, активне сприяння в розкритті злочину, наявність на утриманні матері, яка є ін­валідом, та малолітньої дитини.
Відповідно до рішення суду, на обвинуваченого накладено 42 тис. 500 грн штрафу, конфісковано 3000 грн неправомірно­го доходу за збут інформації та стягнуто понад тисячу гривень витрат на залучення експерта. Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів.

РОЗШУКАЛИ ЗНИКЛОГО СТУДЕНТА

До поліцейського офіцера громади звернувся занепокоєний працівник освіти одного з навчальних закладів міста та
повідомив, що виявив відсутність студента. Неповнолітній проживав у гуртожитку закладу, проте, маючи намір відвідати родину, написав заяву про виїзд. Коли студент у визначений термін не повернувся до гурто­житку, вихователі забили на спо­лох, адже, зателефонувавши до родини, дізналися, що хлопця немає вдома вже тиждень.
Поліцейські встановили місце знаходження юнака, який перебував у сусідньому районі. Він посварився з родичами та вирішив пожити в знайомого, запевнивши, що сім’я знає, де він. Хоча рідні були впевнені, що хлопець у навчальному закладі.

ВИЗВОЛИЛИ ДІТОК ІЗ ПАСТКИ

28 квітня до поліції надійшов терміновий виклик від ДСНС про допомогу. В біду потрапили двоє малюків – дівчинка та хлопчик, які проживають у сусідніх квартирах. Поки їхні батьки піднімалися сходами з дитячим візочком, малі забігли до квартири і замкнулися зсередини. Намагаючись відчинити двері, діти вставили в замок ключ, провернули його до половини, але ви­явилося, що переплутали, тому його заклинило в замку. Таким чином малюки опинилися в паст­ці, з якої їх визволили поліцейські з рятувальниками.

ЗАЛИШИВ ПАСПОРТ НА МІСЦІ ЗЛОЧИНУ

За розбій у Кам’янці-Подільському мешканець Донецької області проведе у в’язниці 9 років. Перебуваючи у квітні 2019 р. в нашому місті, раніше судимий мешканець Маріуполя вчинив квартирну крадіжку. Переконавшись, що людей у помешканні немає, він проник у житло. Та в цей час додому повернувся господар, який побачив у дверному замку цвях, а у квартирі – незнайомця. Впійманий «на гарячому» зловмисник завдав чоловікові тілесних ушкоджень і втік із місця злочину, прихопивши знайдений подарунковий конверт із коштами, які на день народження внуку подарувала бабуся. Тікаючи, розбійник загубив свій паспорт.

За інформацією відповідних правоохоронних органів.