Четвер, 28 Березня 2024 р.

КРИМІНАЛ

27.09.2021 – 01.10.2021


ТО РІЗАЛИСЯ ЧИ НІ?

У суботу соцмережі вибухнули повідомленнями про бійку й різанину поблизу кав’ярні, що на перехресті вулиць Огієнка та Гунської. Що не поділили молодики – невідомо, але без поліції та медиків не обійшлося.
У пресслужбі Кам’янець-Подільсь­кого РУП повідомили, що факт нанесення ножових поранень не підтвердився. Попередньо відомо, що в бійці брали участь п’ятеро осіб, однак претензій один до одного ніхто не висував, заяви не писав, але перевірка поліцейськими ще триває.
В «екстреній» нам повідомили, що виклик надійшов близько 15.30. Із пошкодженням грудної клітки 25-річного чоловіка госпіталізували до приймального відділення лікарні.

ЯК У ФІЛЬМІ

Картина, яку у вівторок вранці дорогою на роботу чи до школи побачили жителі Руських фільварків, нагадала кадри з детективу: будівля оточена – працює поліція. Річ у тому, що вночі хтось пошкодив стіну бібліотеки на пр.Грушевського, в яку було вмонтовано банкомат. Чи вдалося грабіжнику нажитися, чи це лише хуліганство, й досі з’ясовують поліціянти. Журналістам повідомили, що проводяться слідчі дії. Деталі обіцяють оголосити згодом.

ОДНІ ВІРЯТЬ – ІНШІ НАЖИВАЮТЬСЯ

А ось шахраї продовжують збагачуватися на чужому. 27 вересня до 24-річної жительки с.Кам’янка зателефонувала невстановлена особа і, представившись працівником служби безпеки банку, під приводом розблокування карт­-ки випитала реквізити й зняла з рахунку 11 тис. грн. Того ж дня крупнішу суму, аж 50 тис. грн, на псевдоооперацію сину, який нібито потрапив у ДТП і травмувався, віддала 84-річна мешканка Старокостянтинова.

БАБУСІ – ЯК ДІТИ

Поліцейські Чемеровеччини цього тижня декілька годин шукали 78-річну бабусю, яка пішла по гриби і зникла в лісі. Про це заявила донька, яка з іншими родичами намагалася близько двох годин розшукати матір, але самостійні пошуки результатів не дали. Оскільки на вулиці почало темніти, звернулися по допомогу до поліції. Шукали бабусю поліцейські разом із кінологами, надзвичайниками, лісниками та місцевими мешканцями. На щастя, за декілька годин жінку знайшли цілою та неушко­дженою. Наразі вона вдома.
До речі, минулого тижня ще одну 83-річну бабусю у Віньківцях шукали цілу ніч. Вона також пішла по гриби. Зна­йшли її за 10 км від дому неушкодженою.
У поліції порадили не йти до лісу наодинці, особливо пенсіонерам; обо­в’язково брати із собою заряджений мобільний телефон, не забути прихопити сірники і мати на одязі яскраві елементи, помітні здалеку.

РИБАЛЯТЬ ПО-ЧОРНОМУ

Щедрим на браконьєрів став і цей тиждень. Як ідеться в повідомленні обласної поліції, 24 вересня, близько 10.00, на р.Дністер поблизу села Березівка, що на Новоушиччині, під час відпрацювання території обслуговування працівники сектора водної поліції Ка­м’янець-Подільського РУП виявили трьох браконьєрів, які користувалися лісковими сітками. На момент виявлення горе-рибалки виловили близько 155 кг риби, серед якої і 11 вирезубів, зане­сених до Червоної книги України. Сума збитку, завданого рибному господарст­ву України, становить понад 160 тис. грн.
А в ніч на 25 вересня поліцейськи­ми управління авіації та поліції на воді спільно з працівниками сектора водної поліції Кам’янець-Подільського РУП під час відпрацювання акваторії р.Південний Буг у межах смт Летичів вияв­лено 12 сіток загальною довжиною 3240 м. Понад 180 кг різних видів водних біо­ресурсів повернуто в природне середовище.

ТРАГІЧНА П’ЯТНИЦЯ

Майже опівночі 24 вересня на під’їзді до Хмельницького сталася смертельна ДТП.
Попередньо встановлено, що 49-річний житель Кам’янця-Подільського, керуючи автомобілем BMW, скоїв наїзд на 19-річного жителя м.Деражня. Від травм юнак загинув на місці події. Перевірка засвідчила, що водій був тверезим. Авто вилучили і помістили на майданчик тимчасового зберігання транс­портних засобів.
Відкрито кримінальне провадження, обставини події встановлюються.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.