Четвер, 28 Березня 2024 р.
29 Жовтня 2021

РОЗСЛІДУВАННЯ

ТРАВМАТОЛОГ ПОГОРІВ НА COVID-СЕРТИФІКАТАХ

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито ме­дика та його пособника. За даними слідства, лікар-травматолог одного із закладів охорони здоров’я налагодив схему систематичного отримання через спіль­ника коштів за внесення недос­товірних відомостей до електрон­них медичних карток пацієнтів про вакцинацію від COVІD-19. Це да­вало можливість отримати відповідні сертифікати.
Вартість послуги оцінював у 5000 грн. Вирішується питання що­до повідомлення викритим особам про підозру та обрання запобіжного заходу.

ХАБАР ЗА ІНВАЛІДНІСТЬ

Ще один медик, голова МСЕК, погорів на чорній схемі. Через посередника він вимагав та одержав 700 доларів за своє сприяння в підготовці документів для встановлення ІІ групи інвалідності. Його спільник свої «по­слуги» оці­нив у 400 доларів США. Обох зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України.

ГРЕЧКУ ПЕРЕДАЛИ РАДІ

Інший ділок погорів на гречці.
У вересні правоохоронці виявили факт самовільного зайняття та використання 13 га землі на території НПП «Подільські Товтри». Особ­ливо цінні землі природно-заповідного фонду було засіяно гречкою, яка на той час уже була ско­шена та заготовлена до збирання врожаю.
На земельну ділянку накладено арешт, а 5 тонн зерна вартістю понад 100 тис. грн зібрано і передано селищній раді.
Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, та притягнення їх до відповідальності.

За матеріалами пресслужби Хмельницької обласної прокуратури.