П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Листопада 2021

ДАЛЕКИЙ РОДИЧ РОЗПОВІВ, ЯК УБИВ ЖІНКУ

Тиждень знадобився місцевим поліцейським, аби розкрити вбивство 37-річної жительки с.Зіньківці. Родина й досі не може оговтатися від горя. Але шокує те, що життя близької людини відібрав далекий родич. Злочинцем виявився 38-річний місцевий житель, який 2005 року вже був засуджений за вбивство дружини і тільки 2019-го звільнився з місць позбавлення волі. У скоєному чоловік зізнався. На відео, відзнятому під час допиту оперативниками, підозрюваний розповів, як задушив жінку:

 – Я стояв на тротуарі й побачив, що йде дівчинка. Коли та підійшла ближче, побачив, хто це. Я знав, де вона працює, і знав, що вона в цей час іде додому. Запитав, чому сама. Вона відповіла, що вже звикла й не страшно. Я запропонував провести. Що зі мною сталося в ту хвилину, я не знаю. Чи то я її штовхнув, чи вона посковзнулася і впала, вдарилася головою об каміння. Після чого намагалася встати, але я її лівою рукою взяв за горло і почав душити. Коли побачив, що вона не дихає, зняв із неї штани і хотів замаскувати під згвалтування. Тіло підсунув у кущі, накрив курточкою, після чого пішов до себе в гуртожиток.

Як повідомляє Кам’янець-Подільське райуправління поліції, слідчі за процесуального керівництва прокуратури вже оголосили 38-річному чоловікові про підозру за пп.10, 13 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство, поєднане зі згвалтуванням або сексуальним насильством) Кримінального кодексу України. За скоєне йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Нагадаємо, що тіло 37-річної жительки с.Зіньківці знайшли 27 жовтня, близько 5-ї години ранку, на стежці поблизу старого кладовища. Загиблу знайшла її матір, яка й зателефонувала до поліції.
На місце події одразу виїхали як місцеві поліцейські, так і криміналістична лабораторія та слідчо-оперативна група з обласного центру. Впродовж тижня правоохоронці провели величезну роботу. Щодня до розкриття злочину залучалися близько 150 поліцейських. Опрацювали відео більш як зі 100 камер спостереження, провели подворові обходи практично в усьому мікрорайоні Жовтневому, опитали близько 600 осіб.
Загалом поліцейські виокремили близько пів сотні потенційно підозрюваних осіб. Працювали з підобліковим елементом та тими, хто раніше вчиняв аналогічні злочини. Було призначено низку експертиз, результати яких, зокрема, експертиза біологічних зразків, і підтвердила причетність одного з підозрюваних до вчинення злочину.