Четвер, 18 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2022

ПОЛІЦІЯ ПІДСУМОВУВАЛА Й БУДУВАЛА ПЛАНИ

У Кам’янець-Подільському райуправлінні поліції підбили підсумки роботи за 2021 рік. Очільник РУП полковник поліції Василь ШКІНДЮК зазначив, що спрацювали непогано, а громадяни їм довіряли.

Торік до поліції Кам’янеччини наді­йшло понад 33 тисячі заяв і повідомлень від громадян, із яких майже 2500 мали ознаки кримінального правопорушення. Слідчі завершили досудові розслідування за більш ніж 1500 кримінальними прова­дженнями, 243 направлені до суду. Роз­крито за минулий рік 673 кримінальні правопорушення, покращилася робота із розшуку безвісти зниклих осіб та злочинців. Цьогоріч планується приділяти більше уваги профілактиці та розкриттю крадіжок, виявленню та припиненню незаконного обігу наркотиків.
Ішлося й про те, що здобутком реорганізованої поліції є функціонування у складі відділу превенції райуправління сектора взаємодії з громадами, в якому працюють 14 поліцейських офіцерів громад. Вони несуть службу і проживають на території обслуговування, що підвищує якість
реагування на звернення громадян та виконує превентивну функцію. Знаковим є і створення сектора водної поліції, який функціонує в Кам’янець-Подільському райуправлінні, але обслуговує всі водой­ми області.
Також у поліції впроваджується функ­ціонування автоматизованої системи Cus­tody records, спрямованої на захист прав затриманих осіб. Уже підготовлено при­міщення та встановлено сучасні техзасоби, отримано рекомендації міжнародних партнерів.

За матеріалами пресслужби Кам’янець-Подільського РУП.