Субота, 20 Квітня 2024 р.
10 Червня 2022

ІУДІВ ВИСТАЧАЄ

СБУ припинила протиправну діяльність завербованого ворожою спецслужбою мешканця Хмельницького. 2021 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території України, він погодився на конфіденційну співпрацю із фсб рф.

Після повномасштабного вторг­нення агент отримав від кураторів завдання збирати та передавати інформацію про військові об’єкти регіону, місця дислокації особового складу української спецслужби та підрозділів ЗСУ. «Замовників» також цікавили особисті дані військових і членів їхніх сімей, адреси проживання та наявність транс­портних засобів. Проте контррозвідники СБУ спрацювали на випередження. Завербований уже потрапив у їхнє поле зору та ініціативно надав детальні свідчення про обставини свого вербування й поставлені завдання.
Нагадуємо, що державна зрада карається позбавленням волі на 15 років або довічним ув’язненням. Водночас від кримінальної відповідальності звільняються громадяни, які не вчинили жодних дій на шкоду державній безпеці й добровільно повідомили правоохоронцям про обставини вербування.

Пресслужба Управління СБУ у Хмельницькій області.