П'ятница, 29 Березня 2024 р.

ЗАСУДИЛИ ПРИХИЛЬНИКІВ «РУZZЬКОГО МІРА»

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок 38-річному хмельничанину та його спільниці – активним прихильникам «руZZького міра».

За даним слідства, ще навесні 2014 року фігурант координував у західній частині України проросійський «Союз граждан Украины». У той час він провів дві відеоконференції на інтернет-сайті щодо політичних подій в Україні. Чоловік публічно закликав до зміни меж території та державного кордону України і підтримував так званих «ополченців», наголошуючи на необхідності надавати їм усіляке сприяння і фінансову допомогу. Відеоконференції на сайті переглянули понад 5 тисяч осіб.
Тоді ж зі знайомою він розповсюджував серед хмельничан газету «Новороссия». Друковане періодичне видання містило заклики об’єднати всі «ісконно руськіє зємли» та відновити межі СРСР або навіть розширити їх, фізично знищити керівництво України, яке прийшло до влади після подій на Євромайдані, та його прихильників, озброюватися і захищати «Новоросію».
Досудовим розслідуванням доведено вчинення фігурантами злочину – посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110 Кримінального кодексу України). Їм призначено покарання – 5 років позбавлення волі.
Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За інформацією ГУ СБУ у Хмельницькій області.