Субота, 20 Квітня 2024 р.

КРИМІНАЛ

ПОВЕРНУЛИ РИБКУ ДОДОМУ

Водні поліцейські під час патрулювання р.Дністер виявили у воді сітку, яку, ймовірно, розставили браконьєри, і врятували звідти рибу. Випускаючи улов у воду, поліцейських зацікавила рибина, яка зазвичай у Дністрі трапляється вкрай рідко. До сітки потрапила маленька стерлядь. Як відомо, вона відноситься до сімейства осетрових і занесена до Червоної книги України. Збиток рибному господарству України за одну таку особину становить 48 тис. грн. Поліцейські випустили рибину в природне середовище, а сітку витягнули з води і знищили.

ВПІЙМАЛИ П’ЯНОГО ЧОВНЯРА

Традиційно у вихідні водна поліція документує факти керування човном напідпитку.
І цього вікенду поліцейські виявили чергового порушника на р.Дністер та склали на нього протокол за ч.6 ст.130 (керування судном у стані алкогольного сп’яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання: штраф у сумі 25 тис. 500 грн, або ад­міністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

НЕ ВПИСАВСЯ В ПОВОРОТ

28 червня на «Тещиному язику» в халепу потрапив водій фури. Вантажівка перевозила яблука. Через те, що водієві не вдалося «вписатися» в поворот, сталося перекидання причепа. На щастя, обійшлося без жертв. Постраждали лише яблука. А доки їх визбирували на трасі, поліцейські подбали про безпеку дорожнього руху.

Кам’янець-Подільське райуправління поліції.