Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Липня 2022

ВИКРИТТЯ ПЕРЕВЕРТНІВ

Майже щотижня СБУ звітує про викриття прихильників «руZZького міра».

До списку запроданців потрапили і кам’янчани. СБУ повідомила про підозру трьом зрадникам, які перейшли на бік ворога.
2014 року, будучи військовослужбовцями ВМС ЗСУ, вони свідомо ухвалили рішен­ня перейти на бік ворога та залишилися в захопленому російськими окупантами Криму. Слідство встановило, що інженер відділення випробо­вування корабельних аерофінішерів одного з українських військових формувань не прибув на підконтрольну територію України у визначені пункти збору. Уродженець Кам’янця-Подільського зрадив присязі та перейшов на службу до окупантів. Нині дизертир служить у Чорноморському флоті рф і тренує рашистських льотчиків палубної авіації на полігоні злітно-посадкових систем «Нитка».
Інший зрадник – командир відділення мінометного взводу морської піхоти ВМС Украї­ни – родом зі Славутського району, під час окупації Криму вступив на службу до берегових військ ВМФ рф, отримав російський паспорт, нову посаду та присягнув на вірність раші.
Ще один кам’янчанин доб­ровільно перейшов на бік держави-агресорки. Зрадник про­ходить службу в 68 окремому морському інженерному полку, навчає підривній справі російських військових. Він – начальник штабу морського інженерного батальйону Чорноморського військово-морсь­кого флоту рф (військове з’єд­нання брало активну участь у сирійських подіях).
Слідчі СБУ зібрали достатньо доказів і повідомили трьом фігурантам про підозри за ч.1 ст.111 (державна зрада) ККУ.

За інформацією пресслужби Головного управління СБУ у Хмельницькій області.