П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Серпня 2020

ЗАВЕРШИВСЯ СЕЗОН ЛФЛ

Найкращий бомбардир - Вадим ГреськоПротягом двох місяців чемпіонат міста з мініфутболу дарував глядачам і спортсменам видовище та незабутні емоції. Не стало винятком і завершення турніру.

У четвер, 20 серпня, «Локомотив» здолав «2 ДПРЗ» – 9:2, та фінішував на п’ятому матчі у чемпіонаті. Далі «Друзі» (м.Дунаївці) мали змогу достроково посісти третє місце в таблиці. Для цього їм потрібно було обіграти «Душу Пивовара». Однак гості з Дунаївців поступилися чемпіону – 2:3. Та залишили шанси переслідувачам. А в заключній зустрічі ігрового дня «Метеор» (с.Колибаївка) був сильнішим за «УТОГ Фортецю» – 14:2.
Найкращий гравець - Владислав ТимощукУ п’ятницю відбулися заключні ігри. У першому матчі дня повинні були визначитися володарі бронзових медалей. Однак усе завершилося технічною поразкою, а не запеклим протистоянням. На жаль, «Октава-юніор» (с.Сло­бід­ка-­Рих­тів­сь­ка) не з’явилась на гру, що дало змогу «Visa House» автоматично фінішувати на третій позиції. Заключний ігровий день розпочався матчем «Фортуна» – «Фаворит», де головним був не результат, а те, скільки заб’є найрезультативні­ший гравець «Фортуни» Вадим Гресько. Команда перемогла з рахунком 5:3, а форвард відзначив­ся тричі, що пізніше допомогло йому перемогти в гонці бомбардирів.
«Душа Пивовара» святкує тріумфВ останній грі чемпіонату зійшлися чемпіони – «Душа Пивовара» та «2 ДПРЗ». Переможець турніру не зазнав жодної поразки у ході чемпіонату, тому, коли в другому таймі пожежники вели у рахунку – 3:2, з’явилася надія на сенсацію. Але в заключні хвилини зустрічі гравці «Душі» продемонстрували хорошу командну гру та здобули перемогу – 4:3.
Після закінчення ігрової частини в п’ятницю вболівальників і гравців очікувало нагородження команд, призерів та вручення індивідуальних призів.
Переможці отримали кубки, медалі, грамоти та грошові винаго­роди (1 місце – 3 000 грн, 2 місце – 2 500 грн, 3 місце – 1 500 грн).
Найкращий воротар - Віктор ЗаліснийНайкращим гравцем чемпіонату було визнано Владислава Тимощука («Visa House»). Призи як найкращому воротарю та найкращому бомбардиру отримали Віктор Залісний і Вадим Гресько, що виступають за «Фортуну».
Амбітні організатори в особі Вадима Козловського, Максима Єдинака та Віктора Бербеки планують, що чемпіонат буде проводитися щорічно. Також сподіваються невдовзі провести наступний турнір у форматі кубкових змагань за олім­пійською системою.

Генеральний спонсор змагань – торгова марка «Ванат». Партнери: ковбаси «Федоришен», автомийка самообслуговування «Green­Wash», «Pizza Time», магазин-ательє «GAR­MARI», сервісний центр з обслуговування кавових машин «Saeco», таксі «Шара».

Олександр ЩЕРБАТИХ.


ПЕРЕМОЖЦІ!

Чемпіоном Любительської футбольної ліги стала команда «Душа Пивовара», друге місце посіла «Фортуна». Отже, розповімо більше про переможців турніру.

«ДУША ПИВОВАРА»

«Душа Пивовара»Історія цього колективу налічує лише один рік. Однак за цей час «Душа Пивовара» змогла стати най­більш титулованою командою у чем­піонаті Любительської футбольної ліги. Здобувши срібні нагороди в першому розіграші ЛФЛ торік і золоті – цьогоріч.
– Наша назва зовсім не пов’язана зі спонсорством, – руйнує міф представник команди Віталій РИБАК.
– Віталію, як з’явилися майбутні чемпіони?
– У нас була дружна компанія, яка постійно грала у футбол. Перед початком першого сезону ЛФЛ від організаторів надійшла пропозиція щодо участі у змаганнях. Ми погодилися, назвали команду «Душа Пивовара», тому що є таке пиво. Вийшов досить сильний колектив, який посів друге місце. Перед стартом цьогорічного турніру залишилася частина складу, а також прийшли нові гравці. На виграш турніру навіть не розраховували.
– Чи є підтримка від відомої марки пива?
– Торік ми прагнули заручитися спонсорською підтримкою. Писали листи з проханням допомогти, організувати, бодай, ігрову форму. Але відповіді не було. Тому вся фінансова частина лежить на плечах гравців.
– У чому секрет успіху колективу?
– У нашій команді грав Вадим Стасюк, у нього науковий підхід до футболу. Він займається цим і у своїй роботі, тому його вплив на побудову гри, залучення різних тактичних схем дуже допомогли покращити якість наших дій. Також потрібно відзначити Ростислава Гришака. Свого часу він був у молодіжці львівських «Карпат». Ростислав є лідером команди, вміє підтримати колектив, допомогти гравцям не опустити рук. Тому в нас склався гарний мікроклімат.
У команді є сильна п’ятірка гравців. Це Ростислав Гришак, Сергій Буртовий, Вадим Стасюк, Олег та Вадим
Барицькі. Вони найбільш зіграні, бо взимку грали разом у Хмельницькому. Крім того, більшість футболістів «Душі Пивовара» є жителями «Нової Будо­ви», тому ми часто граємо.
– Чого далі прагне «Душа»?
– Наприкінці вересня організатори ЛФЛ планують влаштувати кубкові змагання, де плануємо взяти участь. Наступний сезон ліги теж гратимемо.

«ФОРТУНА»

«Фортуна»– Плануємо боротися за золото з майстрами спорту, – каже представник команди та людина, яка багато років розвиває футбол у нашому місті, Юрій Самборський.
– Юрію Анатолійовичу, Ви займаєтесь «Фортуною» досить довго, як усе розпочиналося?
– Командою та ветеранським футболом загалом почав займатись у сорокарічному віці. Тобто, 10 років тому. Маю ковбасний цех у с.Довжок, там і облаштував невелике штучне поле.
А коли з’явився новий цех, то збудував біля нього вже велике поле – стандартних розмірів. При наборі людей на роботу і сформувався кістяк майбутньої «Фортуни», адже багато з них були мої­ми знайомими, які грали у футбол.
– Володимир Микитюк свого часу грав на досить високому рівні. Чи є у колективі гравці зі схожим минулим?
– Ні, у «Фортуні» немає. Микитюк – місцева легенда. Футболістів такого рівня, які б у цьому віці грали у футбол, практично не знайти. Адже на Кам’я­неччині загалом небагато гравців,
котрі зробили хорошу кар’єру. Нині
надія на молодь, є перспективні хлопці, зі старших людей лише Сергій Ковалець став видатним футболістом.
– Які наступні плани?
– Ми вже багато років їздимо на ветеранські змагання. У ветеранському футболі є вікові категорї 45+, 50+, 55+ та 60+. Маємо різні здобутки: у 55+ двічі вигравали чемпіонат України, а у 45+ тричі здобували бронзові медалі. На початку вересня матимемо чем­піонат України в Одесі, братимемо участь відразу двома колективами 50+ та 60+. Торік ми посіли третє місце у 50+, але там проти нас грали багато майстрів спорту. Але будемо боротися лише за перемогу.
– Чи є у планах організація футбольного турніру?
– Декілька днів тому я разом з Олександром Дорошом проводив невеликий ветеранський турнір до Дня Незалежності. Виграв «Енергетик» із Київської області. У найближчих планах – відновити турнір «Подільська весна», який цьогоріч не провели через карантин. Це турнір восьми команд із різних куточків України в категорії 40+.

Олександр ЩЕРБАТИХ.