Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
22 Квітня 2022

СПОРТ

АУКЦІОН ЗАВЕРШЕНО

Нагорода за встановлення світового рекорду та потрапляння до Книги рекордів Гіннеса знайшла власника!

11 квітня голова Хмельницької ОВА Сергій ГАМАЛІЙ повідомив, що багаторазовий чемпіон світу і Європи з гирьового спорту, маківчанин Воло­димир КОПИЧИНСЬКИЙ, із метою допомоги пораненим українським військовим, виставив на аук­-ціон свою найціннішу спортивну нагороду. Уже за тиждень медаль отримала нового власника.
Ним став Олександр Гулицький, який запропонував за лот 28 тис. грн.
За повідомленням Сергія Гамалія на його сторінці у фейсбуку, переможець аукціону планує повернути медаль спортсмену.

У КАМ’ЯНЦІ МАЙСТЕР-КЛАС

Зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб у нашому місті побільшало і дітей, які зай­маються великим тенісом. Для піднесення їхньої мотивації до спорту 15 квітня було проведено майстер-клас із залученням професійних гравців Артема Смірнова та Владислава Клименка.

– Усе вийшло досить спонтанно, – розповідає організаторка заходу, тренерка ДЮСШ №2 Ірина КОВАЛЬЧУК. – Давно планувала влаштувати відкрите заняття. А на місцеві корти іноді приходять двоє професійних гравців. Запропонувала їм провести майстер-клас для моїх учнів і тих дітей, які нині перебувають у Кам’янці. Того дня була хороша погода, тож підготували майданчик і все влаштували.
Протягом декількох годин дітлахи мали змогу спостерігати за професійною грою та вправлятися в майстерності.
За словами тренерки, захід відвідали 22 дитини. Крім кам’янчан, це діти з Києва, Харкова, Лисичанська та Сум.

АНДРІЙ ЗНОВУ ПЕРЕМІГ

17 квітня в болгарському місті Ямбол відбулися змагання з бігу «Yambol Run – 2022». На дистанції 7,44 км перемогу святкував кам’янчанин Андрій Атаманюк. Найближчого переслідувача він випередив на 21 секунду.

Наразі 19-річний легкоатлет перебуває в Болгарії як атлет збірної України чи резерву, який є кандидатом на участь у чемпіонаті світу, чемпіонаті світу U20 і чемпіонаті Європи U18. За повідомленням відділення НОК у Хмельницькій області, у тренувальному таборі болгарського міста Стара За­гора, крім Андрія, тимчасово перебувають ще 60 українських спортсменів.

Олександр ЩЕРБАТИХ.