Четвер, 25 Квітня 2024 р.
6 Травня 2022

ЛЕГКА АТЛЕТИКА НЕ ЗДАЄТЬСЯ НІКОЛИ

У квітні до нашого міста традиційно приїжджають міжнародні змагання з легкоатлетичних метань – другий Кубок України на честь олімпійських чемпіонів Анатолія Бондарчука і Фаїни Мельник. Однак те, чому не міг завадити ковід, скасувала війна. Проте захід усе ж відбувся 27 квіт­ня, хоч і був переформатований під майстер-клас.

Воно й не дивно, адже в Ка­м’янці-Подільському перебу­вало достатньо відомих спортс­менів, майстри спорту України міжнародного класу Сергій Регеда (метання молота) і Наталія Пи­роженко (біг 400 м), майст­ри спорту України Ольга Абрамчук (метання диска), Ганна Чубковцова (спринт), Кирило Хоменко (бар’єрний біг), Влади­слав Чепурний (спринт), Богдан Чорномаз (біг з бар’єрами) й інші.
– Було вирішено все ж щось продемонструвати цього дня, – каже один з організаторів Леонід ГУРМАН. – А у волонтерському центрі SOS працюють багато іменитих спортсменів. Тому й вирішили зробити спортивне свято.
І справді захід зацікавив передусім дітлахів, велика кількість яких займаються у спортшколах міста та району. Досвідчені атлети влаштували майстер-класи з метання молота, диска та списа; бігу на короткі дистанції, з бар’єрами та на витривалість; потрійного стрибка та пляжного волейболу. Тож така комунікація з професіоналами неодмінно стане поштовхом для розвитку місцевої спортивної молоді.