Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
30 Червня 2022

М’ЯЧ – У ВОРОТА, ТРИКОЛОР – НА СМІТНИК!

Відомий український футбольний функціонер, журналіст, телекоментатор Віктор Вацко розповів про випадок за участі форварда «Динамо» і молодіжної збірної України кам’янчанина Владислава ВАНАТА:

«Свій заключний матч кваліфікації чемпіонату Європи збірна України (команда U21. – Прим. ред.) проводила у Вірменії. Ті, хто дивився трансляцію, звернули увагу на викрики з трибун: «росія!». Після цього матчу наша команда поверталася додому. В аеропорту так вийшло, що гейт, до якого підходив літак збірної України, був поруч із гейтами на рейси до сочі, москви. В залі очікування сиділи пасажири, які чекали на рейси туди.
У лаптєногих є така фішка, особливо в колгоспних лаптєногих. Вони вдягаються в якусь херню з символікою своєї країни. То футболки в кольорах дешевої зубної пасти, то курку двоголову на футболочках одягнуть. Власне, там такі летіли. Поруч магазинчик із сувенірною продукцією, в тому числі расєйськими прапорами.
Форвард київського «Динамо» Влад Ванат зайшов у цей магазинчик і скупив усі прапорці росії. Вийшов з оберемком прапорців, підійшов до смітника, на очах усіх цих пасажирів двох рейсів відкрив смітник і викинув туди ці прапорці. Як думаєте, скільки громадян курятника сказали йому хоч одне слово?» – запитав Вацко. Отож-бо…

До речі, за участі нашого земляка Влада Ваната київське «Динамо» в квітні-травні провело серію благодійних матчів із топ-клуба­ми Європи під гаслом: «Матч за Мир! Зупинимо Війну!», під час яких було зібрано понад 30 мільйонів гривень для гуманітарної допомоги Україні на тлі російського вторгнення.
Активно допомагає нині Збройним силам України і батько Владислава – відомий на Поділлі сільгосптоваровиробник Андрій ВАНАТ, який із початку війни передав на потреби наших захисників різноманітної продукції та кош­тів на суму понад два мільйони гривень.

Василь ДОБРОВОЛЬСЬКИЙ, голова міськрайонної організації НСЖУ.