Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
31 Липня 2020

ТВОРЧЕ ЛІТО!

Із середини березня в усіх школах України оголосили карантин. Але це не завадило продовжити заняття музикою, хоч і у незвичному онлайн-форматі. Крім того, іспитів та академічних концертів ніхто не відміняв. Відбулися також і конкурси в дистанційному режимі.

У двох з них – «Samosvity Online» (Львів) та «Я – артист» (Хмельницький) – брали участь учениці класу фортепіано «ФаСоль-ка» Кам’янець-Подільської ДМШ ім.Ф.Ганицького: Олександра Фірман (7 клас) та Уляна Нагорна (3 клас).
Під час «Samosvity Online» журі оцінювало ви­конання програми за 10-бальною системою. Олек­сандра Фірман брала участь у конкурсі в травні та посіла 3 місце (7,57 бала), а Уляна Нагорна – у червні, та виборола 1 місце з оцінкою 9,7 бала.
Наприкінці червня відбувся онлайн-конкурс «Я – артист», організований Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва. Конкуренція була висока, адже змагалися понад 2 тисячі конкурсантів! З обласного конкурс став всеукраїнським. Уляна та Олександра, кожна у своїй віковій категорії, вибороли призові місця – друге та третє відповідно.
Дівчата беруть активну участь у концертному житті музичної школи: це і виступи для батьків, і концерти у Центрі дитячої творчості, і, звісно, звітні концерти фортепіанного відділу. Олександ­ра Фірман має у своїх творчих здобутках ще 3 місце у Всесвітньому конкурсі в Белграді (Сербія) та 1 місце в Міжнародному конкурсі у Мінську (Білорусь) за 2018-2019 навчальний рік.
Бажаю дівчаткам та всім своїм учням на­снаги йти далі до успіху! Недарма девіз нашого класу «ФаСоль-ка» звучить так: «Хто хоче – той доб’ється!». Також вітаю всіх викладачів музичних шкіл нашого міста, які готували своїх учнів до Все­українського конкурсу «Я – артист» та інших онлайн-конкурсів. Усім – нових перемог у конкурсах! Нехай карантин не завадить нашому натх­ненню!

Ірина НОСОВА, викладачка дитячої музичної школи.