Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
5 Серпня 2022

ПРОЦЕС ТРИВАЄ

с.КульчіївціУ День хрещення Русі, 28 липня, одразу дві релігійні громади з Кам’янець-Подільського району перейшли до ПЦУ.

Інформацією в соцмережах поділився прото­ієрей Олександр Цісар, який представляв нового настоятеля:
«Сьогодні релігійна громада храму Святого Архистратига Михаїла с.Кульчіївці та релігійна громада храму Святої Параскеви с.Княжпіль перейшли з московського патріархату в Православну церкву України.
Із благословення єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла обов’язки настоятеля обох храмів прийняв протоієрей Ігор Боровський.
с.КняжпільУрочистим Молебнем за Україну та читанням Акафісту святому Володимиру Великому духовенство Кам’янеччини та жителі сіл зустріли цю радісну звістку».

Нагадаємо, що першими, хто здійснив перехід до ПЦУ в укрупненому Кам’янець-Подільському районі, стали мешканці низки сіл Чемеровеччини.
В межах колишньої Кам’янеччини першопрохід­цем є релігійна громада церкви Покрови Пресвятої Богородиці с.Калиня. Перейшли до ПЦУ і в с.Гринчук.
Також декілька тижнів тому депутатка сільської ради Китайгородської ТГ Євгенія Коритнік опублікувала в соцмережах Указ Єпископа Хмельниць­кого і Городоцького Павла про те, що Свято-Михайлівська парафія села Демшин приймається до складу Хмельницької Єпархії ПЦУ згідно із поданим проханням.
Тривають процеси переходу і в деяких інших селах району.