П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
19 Грудня 2014

ВИГРАНА «ЄВРОПА», або КВН БУДЕ ЗНИКАТИ

ВИГРАНА «ЄВРОПА», або КВН БУДЕ ЗНИКАТИДля кам’янецької команди КВН «Наш Формат» цей рік виявився вдалим. Коміки привезли додому дві перемоги в телешоу «Розсміши коміка» і тріумфували в Подільській лізі в Хмельницькому та фестивалях ліги «Торнадо» в Чернівцях. А 14 грудня вибороли перше місце в регіональній лізі КВН «Європа», що проводиться в Рівному, та ввійшли до списку найкращих українських команд.

До змагань у лізі «Європа» кам’янчани готувалися впродовж місяця. У Рівному з командами-учасниками тричі на день займалися одні з найкращих українських редакторів гумору Аркадій Дяченко і Микола Круть.

– Чим вдалося розсмішити публіку? – запитуємо в капітана «Нашого Формату» Володимира Черняка.

– Найкраще веселить побутовий гумор, коли глядач у жарті впізнає себе, тож намагаємось жартувати на актуальні для людей теми: дорогий бензин, «стрибок» долара, вимкнення світла.

– Вово, схоже, що цьогоріч революція відбулася і в українському КВНі. Яке майбутнє на нього чекає?

– З початком конфлікту з Росією Вища українська ліга КВН просто розвалилася, адже досі була частиною компанії Олександра Маслякова («АМіК»). Щоб там виступати, потрібно пройти відбір у російському Сочі, а наші команди принципово не хочуть туди їхати. Двоє колишніх соратників Маслякова Андрій Чівурін і Наум Боруля нині перейшли працювати до «95-го кварталу», тож запропонували створити в Україні свій гумористичний проект. КВНом його назвати не можна, адже цей бренд закріплений за «АМіКом». Аналог клубу називатиметься «Ліга Сміху», тож саме поняття КВН в Україні поступово викорінюватиметься.

– То «Наш Формат» тепер перейде до «Ліги Сміху»?

– 30 січня ми поїдемо на 8 днів до Одеси, де відбудеться відбір до ліги. Вже зареєстровано понад 200 команд-учасників, з яких відберуть лише 12, котрі гратимуть у телевізійному чемпіонаті України. Вестиме змагання Володимир Зеленський. Ті ж, хто не потрапить до дюжини найкращих, зможуть грати у регіональних лігах, ігри яких проводитимуться в різних містах країни під егідою «95-го кварталу».

– Чи не став Кам’янець для Вас затісним? Ходять чутки, що Ви хочете переїхати до Києва…

– Звісно, розглядати наше місто як плацдарм для розвитку шоу-бізнесу нераціонально, але перебратися до Києва ми зможемо, якщо отримаємо звідти чітку пропозицію співпрацювати. Поки ж творимо в Кам’янці. Нам ніщо не заважає виїжджати на виступи та брати участь у різноманітних проектах. Нині гравці «Нашого Формату» займаються організацією свят по всій Західній Україні.