П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Листопада 2017

ОСЬ ЯК ТРЕБА СВЯТКУВАТИ!

ОСЬ ЯК ТРЕБА СВЯТКУВАТИ!Знаєте, що таке по-справжньому масштабно відсвяткувати день народження? Ні, не вдома в родинному колі, не на пікніку в лісі, не в дорогому ресторані й навіть не на дискотеці, а разом із шанувальниками. 28 жовтня Кам’янець дізнався, що таке ювілей із розмахом. Святковий концерт з нагоди 70-річчя директора міської дитячої школи хорового співу, художнього керівника народної дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик», заслуженого працівника культури України Івана Нетечі місто запам’ятає надовго.

Знайти місце у величезному просторому залі РЦКМ «Розмай» було нереально, адже геть усе зайняли глядачі різного віку: друзі, рідні, колеги, випускники, вдячні батьки – привітати ювіляра прийшли всі. Нарешті проштовхуюсь у натовп, завіса піднімається – і у чорному вишуканому костюмі зі сцени всім усміхається Іван Михайлович. Він із «Журавликом» задає настрій і ритм усьому концерту, виконуючи кілька відомих пісень. Сотні слів вітань прозвучали на адресу ювіляра, який у свої сімдесят повний життєвої енергії, творчих планів і неймовірної наснаги.

Міський голова Михайло Сімашкевич теж подякував Іванові Нетечі за неоціненний внесок у розвиток хорового мистецтва міста, побажав довгих літ життя та подальшого підкорення мистецьких вершин. А далі – то хор, то гурт, то дует, а то сольний виступ… І танці, і вірші, і опера, і інструментальні виконання: від іспанської гітари до попурі з українських народних пісень. Іван Нетеча вклав шматочок власної талановитої душі в кожного, хто виступав.

Ольга БАНАХ.