П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
7 Травня 2010

КАМ’ЯНЕЦЬ СТАНЕ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИМ?

23 квітня у міськвиконкомі відбулося спільне засідання представників комунального господарства, науковців, раціоналізаторів, промисловців, підприємців, влади міста, виконавчого директора Асоціації «Енергоефективні міста України» Анатолія КОПЦЯ та директора Західноукраїнського регіонального навчального центру, експерта з питань територіальної організації влади та місцевого самоврядування Петра МАВКА.

Під час зустрічі обговорювалися питання необхідності створення при міськвиконкомі дорадчого комітету з питань підвищення енергоефективності у комунальній сфері Кам’янця-Подільського, одним з основних завдань якого буде розробка програми енергоефективності та енергозбереження.

За словами експертів, ця програма (за умови її написання за всіма світовими стандартами) допоможе нашому місту відчинити двері для багатьох іноземних інвестиційних фондів, які в рамках проекту «Реформи міського теплозабезпечення», учасником якого є наше місто, можуть профінансувати реформи, необхідні для запровадження енергозберігаючих технологій.

Після тривалих дискусій усі учасники заходу вирішили прийняти за основу положення про створення дорадчого комітету і виявили бажання у ньому працювати.