П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Травня 2011

ЗАДОВОЛЕННЯ ВІД ЗУСТРІЧІ З СОНЦЕМ

19-22 травня в мiстi тривав традицiйний Кубок Подiлля з повiтроплавання за участю 12 команд з України та однієї – з Польщі. 

Кубок проходив у режимi фiєсти, а його володарем став чернiгiвський пiлот Геннадiй СВIРКУЛ. Аеростат, яким він керував, не помітити було важко, адже це був червоний велетень із написом «Удовольствие от удовольствия» – той самий «повітряний тролейбус», який вразив кам’янчан своїми розмірами та «пасажиропідйомністю» ще торік.

На жаль, не так багато людей спостерігали за неперевершеним польотом повітряних куль «Назустріч сонцю», коли вони в неділю, о 4-й ранку, з різних майданчиків Старого міста здіймалися у зоряну височінь. Через декілька хвилин над Старою фортецею лише за спалахами пальників можна було відрізнити аеростати від справжніх зірок, доки до них не приєднався світанок.   

За словами віце-президента Федерації повітроплавання України В’ячеслава ГАРДАШНIКА, незабаром у нашому історичному музеї-заповіднику розпочнеться робота з підготовки експозиції, присвяченої історії та розвитку повітроплавання.