П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
1 Травня 2014

ЧИ ПЕРЕСТАНУТЬ ВБИВАТИ ГРАЛЬНІ АВТОМАТИ?

Незаконні гральні зали, які довгий час тихо руйнували життя багатьох кам’янецьких ігроманів, так само тихо почали зникати з нелегальної мапи міста. При цьому стражі Закону, котрі раніше «не бачили і не чули» про них, взялися не тільки звітувати про боротьбу з цим злом, але й закликати мешканців інформувати про наявність таких закладів.

Ще на початку квітня офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ повідомив: «З метою викорінювання незаконного грального бізнесу, керівництво МВС України прийняло рішення провести широкомасштабне відпрацювання всієї території нашої держави». Розповідали й про результати такої операції – це вилучені тисячі гральних автоматів, сотні столів для гри у покер, десятки рулеток і мільйони зароблених на цьому гривень. І жодного слова про те, яким чином незаконному кодлу вдавалося так легко приживатися чи не в кожному місті країни…

Вдалося зафіксувати, як декілька місяців тому в одному з кам’янецьких дворів вивозили автоматиДекілька днів тому головний міліціонер Хмельницької області Олександр РОЗІЗНАНИЙ прозвітував і про ліквідацію грального бізнесу на Хмельниччині. За його словами, припинено діяльність багатьох гральних закладів, що працювали в обласному центрі, Полонному, Шепетівці, Старокостянтинові, Кам’янці-Подільському та інших райцентрах. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність п’ятьох організаторів нелегальної справи, яким інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.203-2 ККУ «Заняття гральним бізнесом».

Понад місяць тому без зайвого шуму позачинялися незаконні гральні точки і в Кам’янці. Можливо, не всі, але ті, котрі безкарно промишляли в самісінькому центрі міста, тепер або перепрофілювалися, або ж наглухо зачинилися. Начальник СДЕСБЕЗ Кам’янець-Подільського МВ майор міліції Ігор РОГОЖА ситуацію коментує так:

– Працівники підрозділу спільно із підрозділом по боротьбі з кіберзлочинністю в нашому місті провели низку оперативно-розшукових заходів щодо виявлення незаконного грального бізнесу. Було ліквідовано два гральні зали на вулицях Першотравневій і Червоноармійській, а також вилучено 58 гральних автоматів. Наразі тривають слідчі дії для передачі справи до суду.

Звичайно, не секрет, що нелегальних залів з «однорукими бандитами» в місті було набагато більше. Можливо, декотрі власники, відчуваючи, що буремні події можуть зруйнувати «кришу», вирішили не чекати прогнозованого розвитку подій, тому й тихенько прикрилися. Головне – аби не на деякий час…