Середа, 01 Травня 2024 р.
28 Листопада 2014

УСЕ ЗАРАДИ КВІТКОВОГО: ОРЕНДУЙТЕ, КУПУЙТЕ АБО Ж САМІ БУДУЙТЕ!

На квітковому ринку спокоєм досі не пахне. Втім затяжна дискусія довкола переселення квітникарів із «шанхаїв» набирає нових обертів. Підприємцям, які через високу плату відмовлялися орендувати збудовані Сергієм ВЕДЕРНІКОВИМ кіоски, 25 листопада запропонували компромісні варіанти.

Насамперед, таки зрушила в бік зменшення орендна плата за павільйон – зі 1500 грн. до 1200 за 9 квадратних метрів. Але, зібравшись у стінах міськради, квітникарі вирішили просити у влади, аби їх усе-таки залишили на звичних місцях, поки ситуація в країні не стабілізується. І лише восьмеро підприємців проявили бажання орендувати або ж викупити кіоски, збудовані інвестором. Решта нарікали, що вартість оренди для них непідйомна, та й на ціні квітки вона може суттєво позначитися.

– Виникає запитання: скільки тоді для кам’янчанина коштуватиме троянда на ринку? Адже це вдарить по кишені кожного. До того ж ці кіоски не підходять для продажу квітів – вони герметичні, без кватирок, – обурювалися люди.

Натомість квітникарям повідомили про альтернативні варіанти вирішення проблеми – підприємці за бажанням зможуть викупити кіоски (по 240 тис.грн.) або ж побудувати свої.

– Щойно із Сергієм Ведерніковим ми обговорили такий варіант – ви можете самі побудувати аналогічний ринок з іншого боку, – звернувся до продавців квітів міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Але є вимоги: терміни будівництва, відповідність кіосків певним нормам і дизайну та благоустрій території. Необхідно буде повністю вимостити плиткою перехід від базару, облаштувати туалет, висадити дерева. Якщо хочете ризикнути і взятися за це – будь ласка.

Сам же Сергій Леонідович підтвердив: якщо люди проявлять бажання будувати свої магазини, то він відмовиться від іншої половини ринку. Проте з одним «але»: квітникарі змушені будуть повернути йому половину коштів, витрачених на електропостачання ринку, проектну документацію, заміну аварійної труби, благоустрій території тощо. Поки що продавці квітів у роздумах.

Занепокоєння метушнею довкола квіткового ринку висловили й люди, котрі торгують на літній алеї. Змінювати місце дислокації вони також категорично не бажають. Наразі ж міська влада заспокоює, мовляв, поки не вирішиться питання з кіосками, «літників» не чіпатимуть.