Субота, 27 Квітня 2024 р.
6 Березня 2015

ЩЕ ТРІШКИ – І ПІДЕМО ПІШКИ

ЩЕ ТРІШКИ - І ПІДЕМО ПІШКИГромадський транспорт міста перетвориться на розкіш. Услід за цінниками в магазинах свої прейскуранти поспішають переписати приватні перевізники Кам’янця. Відтак тарифи на проїзд у міських маршрутках уже зовсім скоро можуть зрости до 4 грн. 2 березня з цього приводу навіть скликали позачергове засідання координаційної ради перевізників, що відбулося за участю заступника міського голови Сергія БАБІЯ та директора департаменту економіки і розвитку інфраструктури міста Майї ГУРСЬКОЇ.

Необхідність такого раптового подорожчання власники маршруток обгрунтовують, зокрема, різким стрибком цін на пальне та автомобільні запчастини. Адже з моменту останнього підвищення тарифів на проїзд, їхня вартість зросла ледь не вдвічі.

– Коли ми провели всі розрахунки, вийшло, що економічно обгрунтований тариф на перевезення має наразі складати 7,82 гривні, – каже голова Спілки перевізників Кам’янця Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ. – Ми чудово розуміємо, що люди сьогодні не мають можливості платити за проїзд аж стільки, але відтягувати процес збільшення ціни нам уже нікуди. Тому, поки йтиме процедура державного регулювання тарифів, просимо виконком встановити його на рівні чотирьох гривень.

Втім, навіть із такою «розумною» ціною на проїзд в громадському транспорті подружній парі, яка щодня змушена ним користуватися, доведеться витрачати зі свого бюджету близько 500 грн. на місяць.

Рішення щодо підвищення цін на проїзд виконавчий комітет міськради обіцяє розглянути вже 12 березня. Тож, імовірно, одразу після цього й зміняться цінники на табличках маршруток. Дешевше поки що буде користуватися тільки комунальними автобусами, де вартість квитка нещодавно підвищили до 2,5 грн.