Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Червня 2016

«ЗАКОН» ЗВІЛЬНИВ ЗАСУДЖЕНИХ ЗА ТЯЖКІ ЗЛОЧИНИ

Містом поповзли чутки про те, що під «закон Савченко» потрапили близько сотні рецидивістів, які відбували покарання за тяжкі злочини. Люди кажуть, що бояться ввечері випускати дітей на вулицю. Нагадаємо, що 2015 р. прийнято законопроект, згідно з яким день, проведений у СІЗО, в разі винесення звинувачувального вироку, буде рахуватися як два дні ув’язнення.

– Із СІЗО повипускали вбивць, розбійників, гвалтівників, – бідкається мати двох школярів Наталя. – Діти на канікулах. Я боюся їх і вдома залишати, і на вулицю відпускати.

Насправді, як повідомили у Кам’янець-Подільському міськрайонному управлінні Державної пенітенціарної служби, з місць позбавлення волі на Кам’янеччину повернулися два десятки засуджених за тяжкі злочини. І лише чотири із них підпали під законну «амністію». Це жителі міста, засуджені за розбій і крадіжку, та двоє – за збут наркотиків. По Україні, за станом на 20 травня, під «закон Савченко» підпали майже 45 тис. ув’язнених. Від подальшого відбування покарання звільнено понад 6 тис. осіб.