П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
15 Червня 2018

НАКРИЛИ ПІДПІЛЬНУ ГУРАЛЬНЮ

У Кам’янці викрито підпільний цех із незаконного виготовлення алкоголю з недоброякісної сировини, який організували четверо мешканців Хмельницької області.

НАКРИЛИ ПІДПІЛЬНУ ГУРАЛЬНЮВони підшукали складське приміщення і обладнали його під цех. Використовуючи спецобладнання, протягом тривалого часу виготовляли фальсифіковану алкогольну продукцію під виглядом горілки та коньяку, яку розливали в так звані «beginbox» і ПЕТ-пляшки різної ємності. З метою конспірації, збували продукцію лише постійним клієнтам, які надалі реалізовували її жителям області через заклади торгівлі та громадського харчування. Відповідно до висновків експертиз, вказані алкогольні напої можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей.

11 червня, завдяки спецоперації за участі співробітників Державної фіскальної служби та управління СБУ в області, під час проведення 12 санкціонованих обшуків за місцем виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв виявлено та вилучено понад 2 тис. літрів незаконно виготовленої алкогольної продукції та 4,7 тис. літрів спирту, а також спецобладнання, яке використовувалося для виробництва фальсифікату, тари та упаковки.

Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад 1 млн. 890 тис.грн.

Двом зі зловмисників уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1, ч.2, ч.3 ст.204 ККУ.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області.