П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Листопада 2012

НАЙЗУБАТІША КОМАНДА

Атланта, с. ГаврилівціЦього року чемпіоном району з футболу стала «Атланта» (с.Гаврилівці).

 Перемога «Атланти» не стала сюрпризом – команда прогресує, тому з початку сезону було зрозуміло, що боротиметься за найвищі місця. Торішній чемпіон, а нині срібний призер «Товтри» (Нігин) також претендував на «золото», але на останньому рубежі спіткнувся в матчі із калачковецьким «Рус-сичем», який посів ІІІ місце. Цілила на «бронзу» «Астра-Замок» (Шутнівці), яка в підсумку стала четвертою, втім для неї це теж прогрес. Колибаївський «Метеор», який у попередньому чемпіонаті був другим, тепер разом із «Вітагро» (Залісся Перше) став «середнячком» турніру. «Тірас» із Великої Слобідки відзначився безкомпромісністю – жодної нічиєї. Незважаючи на сьоме місце, через фінансові проблеми, він, мабуть, наступний сезон розпочне в І лізі. «Слобідка-1789» із Слобідки-Кульчієвецької – передостання, однак від дебютанта подвигів ніхто і не очікував. Ну, а староушицький «Дністер», який рік тому був п’ятим, відверто розчарував – програв усі ігри й вирушає у І лігу.

 – Рівень чемпіонату району за останні два роки зріс, – стверджує завідувач районного відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Віктор ДОРОЖ. – Кожна команда, незалежно від турнірного становища, в окремих матчах показувала змістовну гру. 

ВЕРШИНА ЗА ТРИ РОКИ

 «Атланта» – молода футбольна команда, їй лише три роки. Перший сезон у Вищій лізі колектив завершив на сьомому місці – як для першачка зовсім непогано (в турнірі грали 12 команд). У минулому сезоні «Атланта» вже спромоглася вибороти бронзові медалі, ну, і цього разу – «золото». Команду підтримують Валерій Данчук (стоматологічна клініка «Viva dent») та Василь Данч (головний лікар стоматологічної клініки «Атланта»), останній є тренером і капітаном команди. У нього цікавимося, чи мала команда на меті стати чемпіоном.

 – Ми ставили завдання потрапити до першої трійки. У нас вистачає мотивації й надалі боротися за першість у чемпіонаті району. Звісно, хотілося б і вищого рівня, але це й більші витрати. Якби у нас знайшовся додатковий спонсор, ми б з радістю зіграли і в чемпіонаті області.

 – Дехто стверджує, що у Вашій команді немає жителів села Гаврилівці…

 – «Атланта» створювалася на базі гаврилівчан і кам’янецьких стоматологів. Нині в команді є семеро уродженців Гаврилівців. Є також футболісти зі Слобідки-Рихтівської та Кам’янця. Не секрет, що кращі команди Вищої ліги запрошують грати за себе футболістів з міста, зокрема і з університетів.

 «Атланта» грає також і в міні-футбол (IV місце в чемпіонаті області та ІІ – в чемпіонаті району). 

НЕЗРУЧНИЙ СУПЕРНИК

 Однак футбол у районі ще не завершився. 3 листопада на Центральному стадіоні ім.Г.Тонкочеєва, о 14.00, відбудеться матч за Суперкубок району, в якому зустрінуться чемпіон «Атланта» та володар Кубка району «Астра-Замок». Для «Атланти» «Астра» – вкрай незручний суперник, адже єдина поразка в чемпіонаті була саме від неї, та й у фіналі Кубка району «Атланта» поступилася їй же. Відразу після цього матчу розіграють ще й Суперкубок І ліги: «Фора» (Залісся Друге) проти «Поділля» (Улянівка).