Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

ПРО ШОПЕНА ЙОГО Ж МОВОЮ

ПРО ШОПЕНА ЙОГО Ж МОВОЮВчергове Клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція» не зрадив своїй традиції перетворювати на розкішний концертний майданчик навіть найнепристосованіший для того зал. 29 березня на затишну філармонію сестри Інга та Олена Лютаревич перетворили приміщення Картинної галереї, де поруч із портретом польського композитора Фридерика Шопена звучали його фортепіанні п’єси та інструментальні етюди. Вечір музики Шопена присвятили 205-й річниці від дня народження видатного музиканта.

Разом із віолончелісткою Елеонорою Паронян, флейтисткою Оленою Тітовою, піаністкою Анжелікою Терновою з Кам’янця-Подільського тривожні та сентиментальні композиції Шопена виконували випускник Львівської національної музичної академії ім.Миколи Лисенка Олег Котюк і учень 10-го класу Львівської спеціалізованої музичної школи ім.Соломії Крушельницької Денис Максимчук. Етюди, вальс і полонез Шопена у їхньому віртуозному виконанні не залишили байдужими ні звичайних поціновувачів класики, ні присутніх на концерті професіоналів, серед яких був і директор Хмельницької обласної філармонії Олександр Драган.

– Поки в Кам’янці панує така атмосфера і є такі люди, як сестри Лютаревич, мистецтво житиме, незважаючи на будь-які труднощі й все, що нині переживає наша держава, – запевнив глядачів директор філармонії.

Засидітися на місці поціновувачів неповторної класики творці «Секвенції» не примусять. Адже наразі активно готуються до свого першого Фестивалю оперного мистецтва і класичної музики «Опера в мініатюрі», що проводитиметься в Кам’янці з 3 до 11 липня. Розпочнеться він оперою Пуччіні «Тоска» на Вірменському бастіоні.

А протягом тижня вражатиме глядачів постановкою дитячої опери «Коза Дереза», концертами інструментальної музики, масштабним міжнародним конкурсом вокалістів. Гостюватимуть на фестивалі виконавці з Грузії, Італії та всієї України. Фінальним акордом тижневої «Опери в мініатюрі» стане великий благодійний концерт у сквері «Гунські криниці», де зі своїм оркестром виступлять диригенти Хмельницької обласної філармонії Тарас Мартиник і Олександр Драган.