Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
5 Червня 2015

ОПЕРА У РИТМІ ТАНГО

ОПЕРА У РИТМІ ТАНГОФестиваль оперного мистецтва і класичної музики «Опера в мініатюрі», який триватиме в Кам’янці 3-11 липня, дивуватиме своїх глядачів не лише численними оперними постановками і концертами інструментальної музики, але й справжніми пристрастями аргентинського танго.

5 липня вечір темпераментного танцю влаштують на літній терасі ресторану «Ля Мажор». А от генеральну репетицію заходу учасники фестивалю змогли провести вже цього тижня. Прорепетирувати виконання легендарних пісень «батька українського танго» Богдана Веселовського одній з організаторів «Опери в мініатюрі» – співачці Олені Лютаревич – вдалося на сцені Львівського оперного театру ім.Соломії Крушельницької.

1 червня тут відбувся гала-концерт Міжнародного фестивалю української ретро-музики ім.Богдана Веселовського, присвяченого 100-річчю з дня народження легендарного композитора. Поруч із «Піккардійською терцією» і солістами львівської опери під звуки акордеона, якого торкалися руки самого Бонді, публіку підкорювала й знаменита кам’янчанка. Компанію на ретро-вечорі в стилі 30-х років співакам склали й танцівники школи аргентинського танго «Bario de Palermo». Частинку масштабного фестивалю вони в липні привезуть і до Кам’янця. В рамках «Вечора танго», що розпочнеться о 19.30, під неперевершені пісні на кшталт танго у виконанні співаків фестивалю «Опера в мініатюрі» вони даватимуть свої майстер-класи і демонструватимуть найкращі номери. Тож не прогавте.